Over de duivel en zijn grote hoop schijt

Ze zeggen wel eens: De duivel schijt altijd op een hoop. Ik heb me altijd afgevraagd of dat nou positief of negatief bedoeld was. Je kan het opvatten als "Zij winnen altijd de loterij, de duivel schijt ook altijd op één hoop." of als "Wij hebben ook altijd pech, de duivel schijt altijd op één hoop." Duidelijk is in ieder geval dat die duivel veel schijt, waar die het ook doet. De vraag is alleen: ruikt zijn stront naar viooltjes of eh.... tja... verzin iets smakelijks.

Even logish redeneren. Hel is slecht, duivel is slecht, dus alles wat de duivel produceert is ook slecht. Duidelijk verhaal, stront stinkt.

Of toch niet?

Uitwerpselen zijn namelijk dingen die je niet kan gebruiken en wat je lichaam niet meer nodig heeft, wat in geval van de duivel misschien wel het goede is. Snap je hem nog?

Waarom -hoor ik je afvragen- hou ik me op mijn werkzame vrijdagochtend bezig met de duivel en zijn schijt? Omdat ik, samen met mijn mannetje, midden in die grote hoop van Lucifer zit enne... in ons geval stinkt die hoop.

Tijdens een routinecontrole zijn er op Pats scan 2 plekjes gevonden die na een PET-scan in het VU geen onschuldige plekjes bleken te zijn. Dinsdag krijgt Pat een operatie om weefsel weg te nemen om te checken wat het echt is, maar gezien zijn voorgeschiedenis is 90% zeker dat de kanker weer terug is. En de artsen hebben ons al blij gemaakt met de mededeling dat hun voorkeur voor de behandeling uitgaat naar hoge dosis chemo, zwaarder dan de vorige keer. Maar harde uitspraken doen ze pas na de operatie.

Naar aanleiding daarvan concludeer ik dat het duiveltje misschien wel eens een welriekende hoop produceert, maar dat hij bij ons een flink geval van diarree heeft gehad.

Beelzebub, kan je misschien een andere poephoop zoeken?

0 reacties: