WOGgen

Ik denkt dat iedereen die gestudeerd heeft het wel kent: SOGgen, oftewel Studie Ontwijkend Gedrag vertonen. Ikzelf heb daar uiteraard nooooooiiit last van gehad (ahum... als mijn pa dit leest, schiet ie in een stuip denkt ik), maar ik ben bekend met het begrip.

Nu wil ik ook het begrip Werk Ontduikend Gedrag even onder de aandacht brengen. Uiteraard is dit nu ook niet op mij van toepassing (nee zeg, ik ben toch zeker niet in werktijd een blog aan het schrijven, hoe kom je daar nou bij???), maar ik constateer dit steeds vaker in mijn directe omgeving. Voor velen beperkt zich dit tot veel te lang slap ouwehoeren, aangezien de meeste werkplekken hier geen internet hebben, maar bij degenen die wel internet hebben komt het tot uiting in het tot in den treure lezen van de Telegraaf.nl, nu.nl en garfield.com (he, wat, ikke?? Garfield? kom je daar nou bij?) en het schrijven van onzinnige blogs op Hyves (oh... dat kan ik niet zijn, ik schrijf geen onzinnige stukjes).

Deze ontwikkeling neem ik vooral waar bij mensen die geen uitdaging meer hebben en bij de mensen die aan het eind van de maand hun laatste werkdag hebben en daarna een geweldig leuke carriere tegemoet gaan als IT-specialist (he, wat grappig, alletwee helemaal op mij van toepassig, das ook toeval!). Zeker wanneer zij de laatste week voor niks werken vanwege een teveel aan opgenomen vrije dagen (herkenbaar, herkenbaar).

Gelukkig voor de werkgever zie ik ook wel dat deze mensen wel nog hun best doen goed werk af te leveren, het is alleen een beetje minder dan anders.

Verder wilde ik nog even wat kwijt aan alle WOGgers onder ons: RELAX!. Want ík ben dan misschien geen WOGger (nee echt niet, ik vind alleen dat iedereen eens wat meer aan zijn Hyves moet doen, dan heb ik wat te lezen), ik voel wel met ze mee.

0 reacties: