Ukkie 't Pukkeltje

Via deze weg wil ik afscheid nemen van Ukkie 't Pukkeltje, geboren in Spanje in 1999. Na een jaar in dit warme land als huurautootje (zonder airco) te hebben rondgecrost, werd dit kleine rode bolletje door een onbekend persoon naar het regenachtige Nederland overgebracht.

Daar veranderde hij verschillende keren van eigenaar (voornamelijk in dezelfde familie) totdat hij bij mij terecht kwam. Meer dan anderhalf jaar heeft mijn rode racemonster (en ja, racen kan ie wel ) mij door weer en wind (en sneeuw en belachelijk hoge temperaturen ook) dagelijks naar Amsterdam en Utrecht gebracht. Zonder mankeren, tenminste... dat wil zeggen... uitgezonderd de keer dat zijn computertje het begaf en ik twee weekjes zonder moest . Erg ja, want... tja, ik moet bekennen.... eigenlijk houd ik wel echt van mijn autootje .

Verdriet gecombineerd met vreugde wordt het dus aankomende vrijdag, als Ukkie ingeruild gaat worden voor de spierwitte Knutje, eigenlijk een gloedjenieuw (letterlijk, echt gloedjenieuw!) zusje, want ook een Ka.

Ik hoop dat Ukkie's nieuwe eigenaar ook lief voor hem is, met regelmatig wassen, bumpertjes cleanen en hij houdt ook niet zo van roken. Zometeen krijgt ie van mij nog een wasbeurtje, dan rijden we nog een paar keer op en neer naar Amsterdam en dan gaat ie (hopelijk) naar een eigenaar die iets beter kan rijden dan ik .

0 reacties: