Over Vrouwe Fortuna en de acceptgirobrigade

Ik heb het wel vaker geroepen. Vorige week nog zat ik luidkeels te verkondigen dat ik ondertussen al bijna 2 jaar elke dag naar mijn werk rij, altijd te snel, en dat ik nog nooit een snelheidsbekeuring heb gekregen. Ik heb gewoon altijd geluk!

Juist, dat blijk je dus een paar keer ongestraft te kunnen zeggen, maar niet onbeperkt. Dat noemen ze het lot tarten, en in mijn geval had vrouwe Fortuna er genoeg van.

Want woensdag viel een brief van het Centraal Justitieel Incasso Bureau op de mat. Ik met mijn domme hoofd nog helemaal niet door dat een boete zou kunnen zijn (ik had toch altijd mazzel?), uiteraard totdat ik de brief las. A9, 7km te hard (met correctie), of ik even wilde dokken. Shit.

Maar de acceptgirobrigade was fanatiek geweest (en vrouwe Fortuna ook), dus had ik vandaag weer een mooie wit met paarse enveloppe binnen! 2 in 3 dagen!!!! A6, 6km te hard (met correctie). Nog meer shit.

Moraal van dit verhaal: Vrouwe Fortuna uitdagen is geldverspilling (en te hard rijden ook!).

Of zoals Pat net opmerkt: "Rij niet harder dan je betalen kan". Haha. Leuk hoor

1 reacties:

Corry zei

Wijze woorden van Pat!
Hopelijk hoor je ze ook, haha. (knuffel)

God's Grace.