Over bloggen en en het uiterlijk

Het is ondertussen al wel duidelijk dat ik het leuk vind om te bloggen (lijkt mij tenminste, met 3 sites). Uiteraard vind ik het leuk om verhalen kwijt te kunnen die nog gelezen worden ook, maar ik vind het net zo leuk om aan de lay-out van mijn sites te kloten. Welk lettertype neem ik, welke kleuren, welke achtergrond, hoe krijg ik al die leuke gadgets op mijn site zonder dat het te druk wordt? Helemaal geweldig!

Bij Blogspot betekent dat alleen bijna automatisch dat als je echt leuke dingen wil, je in html moet gaan werken en laat ik daar nou net de ballen verstand van hebben! Maar ik dacht: tegenwoordig kan je alles vinden op Google, dus ook vast handleidingen/handigheidjes hiervoor.

Juist, dat heb ik geweten. Even als voorbeeld, er werd op een site verteld dat ik o.a. dit:
#tabshori a span {float:left;display:block;background:url("http://blogoholic.info/files/menu/blackright.gif") no-repeat right top;padding:5px 14px 4px 4px;color:#24618E; /*Text menu color*/
voor dit: ]]><:skin> moest zetten.

Ehm, jaaaajaaaa. Jij snap? Ik namelijk niet.

Dus dan ga je een beetje klooien, beetje die rare bovenstaande teksten kopieren en ergens plakken en kijken wat er met je siteje is gebeurd. Soms gebeurde er niks, andere keren leek alles te zijn ontploft. (Ok, daar plakken we dus niks meer!) Maar stukje bij beetje kreeg ik toch wat handigheid erin (niet dat ik enig idee had wat ik precies aan het doen was, maar het leek te werken) en kreeg ik door welke dingen ik kon veranderen zonder alles weer op nieuw in te richten. Want ik sloeg natuurlijk nooit mijn oude uiterlijk op, waardoor ik weer helemaal opnieuw kon beginnen als het weer mis ging! Ja ja, ik muts.

Uiteindlijk is het natuurlijk wel gelukt. Het resultaat kan je hier zien en ik moet toegeven dat ik er toch wel een beetje trots op ben!

Dus nu: Verder vullen die blogs!

P.S. het dingetje wat ik wilde doen waarvoor ik bovenstaand, onbegrijpelijke ding nodig had... dat is me dan net weer niet gelukt (of in ieder geval niet zoals ik het wilde). Misschien voor de toekomst?

2 reacties:

Corry zei

Practice makes perfect! :-)

(((HUGS)))

God's Grace.

Anoniem zei

Hallo Noortje, hier Pa. Ben onder de indruk van je verhalen lijn al moet ik wel wennen aan soms het taalgebruik (ahum!!!!!, heb ik je zo opgevoed???) Alle gekheid op een stokje, ben geweldig trots op je, heb met plezier, ontroering en liefde je stukjes gelezen en dat mooie koppie van jou is ook nog slim, een gevaralijke combinatie!!!!! Hou van je. Hoop dat de reactie plaatsen nu wel lukt!!!!!