Romance is in the air

ro·man·tiek de; v 1 richting in de kunst op het einde vd 18e en begin vd 19e eeuw waarin gevoel en verbeelding op de voorgrond treden 2 dromerige, het gevoel of de verbeelding prikkelende sfeer

Tsja, het is waarschijnlijk niet moeilijk te raden waar deze blog op geinspireerd is. Voor de minder intelligente onder jullie zal ik wat hints geven: februari, de 14e, geheime liefdes... Oftewel: Valentijnsdag is in aantocht. De romantiek is komt weer aanwaaien, dat zou tenminste de bedoeling moeten zijn. Dus dan vraag ik me af... Is Valentijsdag eigenlijk wel romantisch? En is romantiek niet over-rated?

Om te beginnen met de eerste vraag: isValentijnsdag dan wel zo romantisch? NEE! Waarom niet? Zie volgende voorbeelden: Iedereen met een partner zit 1 dag van tevoren (of op 14 februari nog) compleet in de stress omdat hij/zij Valentijnsdag is vergeten en nog snel iets moet (moet??) kopen. Anders krijgen ze ruzie: "Je houdt niet van me hè! Zie je wel!" Degene die het niet vergeten is en op tijd een tafeltje in een restaurant gereserveerd heeft, zit daar, samen met een restaurant vol andere niet-vergeters, verplicht lief te doen, elkaar in de ogen te staren en handjes vast te houden. Wat weer enorme druk geeft (wie kan er nou verplicht overdreven verliefd doen???) en waarschijnlijk de helft van de stelletjes met ruzie naar huis gaat. Ik zie daar de romantiek niet van in... (hoewel ik anoniem kaartjes versturen wel enorm leuk vind.)

Je liefde hoef je bovendien niet alleen op Valentijnsdag te laten blijken, je houdt toch het hele jaar van iemand en toch niet alleen op Valentijnsdag... of ben ik nou zo raar?

En romantiek... ach. Mijn mannetje is absoluut niet romantisch. Kaarsjes vindt hij gewoon gezellig en zijn lieve woordjes beperken zich tot een luide Bumbaloo-roep (don't ask please). Maar hij staat elke ochtend tegelijkertijd met mij op om me uit te zwaaien (ja, zelfs toen ik voor Den Haag om 5 uur op moest), hij zet elke dag mijn auto zo dat ik makkelijk de straat uit kan rijden, als ik hem nodig heb mag ik uithuilen op een brede schouder en toen ik een hele dag compleet overspannen heb lopen janken, belde hij mijn werk om me ziek te melden.

Dus romantisch... nee. Maar ik heb liever die kleine dingetjes die hij doet, dan overdramatische romantiek. Oftewel: ik heb liever een osseworst dan een bos -te dure- rode rozen!

0 reacties: