Cow Grass Green Money

Het is al bekend dat ik veel schrijf. Soms gewoon omdat ik iets (leuks/interessants/irritants) wil delen, dan wordt het een blog; soms omdat het voor mij de beste manier is om mijn gevoel te uiten, dan wordt het een gedicht.

Soms zit mijn hoofd vol, maar krijg ik niks op papier. Meestal zit ik dan even in de put en is er één woord dat maar door mijn hoofd blijf gaan, elke keer wat anders, maar zelden positief.

Laatst had ik dat weer en toen dacht ik ineens aan een spelletje dat ik altijd speelde op een forum waar ik (in een ver ver verleden) lid van was. Er werd een woord genoemd en iemand anders schreef het eerste woord wat in hem/haar opkwam. Soms waren dat dingen waar ik echt noooooit aan had gedacht en mijn eigen antwoord was ook altijd anders, afhankelijk van waar ik op dat moment mee bezig was.

Juist dat leek me ineens een goede manier om van dat stomme woord af te komen. Dus ik pennen en na misschien een minuutje had ik een stuk papier vol en besloot ik eens te kijken waar ik op uitkwam. Zie hieronder het (gecensureerde) resultaat (mijn pa leest mijn blog ook, vandaar):

niks > alleen > verdriet > angst > leugen > regeren > koningin > prinses > kroon > tandarts > gaatje > ***** > *** > klote > tering > jantje > smit > hamer > beitel > steen > werk > pijnlijk > voet > teen > nagel > doodskist > lijk > hemel > aarde > grond > modder > worm > regen > wind > vlaag > vleugje > stank > poep > stinkt > riekt > hooivork > wagen > paard > hinnik > blaat > schaap > koe > ezel > steen > hard > zacht > fluffy > me > ikke > alleen > samen > twee > tellen > geld > groen

Naast het feit dat ik eindelijk van dat rottige 'niks' af was had ik er nog lol in ook nog. Maar waarom ik hier nou een blog over schrijf?

Ik begon met niks en eindigde met de leuke lentekleur groen. Als je verder kijkt dan je neus lang is, zie je dat er overal wel iets positiefs uit te halen is. Zelfs uit niks. En dat wilde ik even delen.

3 reacties:

Anoniem zei

Ik vind het grappig dat je zelfsensuur toepast omdat ik het lees, maar dat vind ik nu wel jammer. Het gaat toch om je eigen zieleroerselen??? Alleen wel jammer dat je het nu over "kronen" hebt, ik voel alweer dat gepeuter van een tandarts die alleen een nog grotere boot en een nog hogere mast op zijn boot wil hebben. Ik lees altijd met plezier je stukjes (blog?? what the hell??, digibeet? ik?, ik kan toch reageren?). Ik zou graag je gevoel niet alleen lezen maar ook met je delen, misschien komt die tijd nog wel als je wilt en kunt. Ik houd vreselijk veel van je, ben trots op je en soms ben ik ongerust over je (dat schijnt een kwaal te zijn die voornamelijk ouders hebben en die chronisch zijn). Je bent sterk en soms een klein, zielig, zwak vogeltje wat helemaal niet erg is, sterker nog, het is menselijk. Je bent een toppertje die niet altijd een toppertje hoeft te zijn. Voor mij is het heel simpel.... Ik geloof in jou en ik hou van jou. xxx pa

Noortje zei

weer een heel lang verhaal van pa hoor :) Leuk dat je alles leest en nog leuker dat je een berichtje achterlaat!

Maarre... ik ga blozen zo... en overdrijven is ook een kunst ;)

Dikke kus!

Anoniem zei

Het is niet overdreven, soms is de waarheid hard. (Kort genoeg zo???) xx pa