Lentekriebels!

De meteorologische lente is al weer een tijdje begonnen, de astrologische lente is er pas over 2 dagen, maar welke je nou in het dagelijks leven aan mag houden weet ik niet. Ook niet zo belangrijk denk ik, want of het nou officieel is of niet... ik heb de lentekriebels!

Ik vind winter heerlijk, vooral koud en helder of met bakken sneeuw en ijs. Lekker druilerige dagen in bed of op de bank onder een deken een goed boek lezen met warme chocolademelk erbij. Maar als de dagen langer worden en de sneeuw wordt modder, begin ik toch altijd de behoefte te krijgen aan zon en warmte. Tot ik op een dag wakker word en gewoon weet: yup, het is lente!

En dat gebeurde vorige week zondag.

Nee, de lentekriebels geven me niet de behoefte om ineens alles schoon te maken (zondag is gewoon standaard schoonmaakdag :S helaas), maar als ik eenmaal in de "spring mode" schiet ziet mijn wereldje er in een keer heel anders uit:

Weg met die dubbele lagen kleding! Het mag dan nog steeds wel vriezen, ik weiger vanaf nu wolle truien te dragen of meerdere shirts over elkaar. Dan maar bibberen! Nee, de sjaal gaat ook niet meer om, ik ga niet meer met mijn jas aan in de auto zitten en de verwarming gaat ook niet meer zo hoog. Mijn autootje wordt vanzelf wel warm door het lentezonnetje. De lamellen in de slaapkamer blijven een stukje open, zodat ik wakker kan worden met de zon op mijn hoofd. (Dat is het voordeel van een hoekhuis, ik heb toch geen buren aan die kant die naar binnen kunnen gluren -hoogstens een oplettende treinmachinist.) De rode kussens, kaarsen, tafellopers en kandelaars moeten naar zolder, de groene zooi moet naar beneden! En we moeten NU een vakantie gaan boeken, want ik heb de zon in mijn bol.

Dwangmatig? Misschien, maar ik word er wel ontzettend vrolijk van! Ik mag dan wel koud zijn, lichtelijk exposed, ineens vreselijk toe aan vakantie in mijn huis met groene accentjes, maar het leven is in een keer een stuk beter.

Yeah baby, het is lente!!!!!

0 reacties: