Over vrouwelijke intuitie en nekhaar

Bji mijn vorige werk heb ik een tijdje meegeholpen met de werving en selectie van nieuw personeel. Bij mijn huidige baan zie ik, nu ik toch binnen zit en geen opdracht heb, dat er wat dat betreft misschien nog wel iets verbeterd kan worden. Dus zat ik er heeeeeel even aan te denken om aan te bieden daar wat aan te gaan doen, naast het marketingwerk wat ik nu doe. Je leest het goed, heeeeeeel even.

Werving zou ik denk ik nog leuk vinden ook, ik bedoel: wees eerlijk, technisch gezien is dat gewoon marketing, maar dan voor een andere doelgroep. Alleen de selectie... tsja... Nog afgezien van het feit dat ik niet zo'n mensen-mens ben (klinkt beter dan bitch he :)), ben ik er waarschijnlijk ook niet goed in. Ik vertrouw namelijk heel erg op mijn gevoel. Kijk, er zijn natuurlijk duidelijke situaties. Je mag iemand wel of niet. Dat laatste omdat hij/zij raar lacht, stinkt, je kat heeft overreden of heeft gezegd dat hij/zij je leuker zou vinden als je haar langer zou zijn (gevoelig punt). Maar dat doet niks af aan iemands kwaliteiten (of eh... geen kwaliteiten). Dan is afwijzen niet zo'n probleem, hoogstens jammer als je iemand wel aardig vindt.

Maar je hebt ook mensen waar eigenlijk alles wel goed aan is, maar waar toch iets 'mis' mee is. Mensen die je op een of andere manier niet vertrouwt of waar je van griezelt. Noem het vrouwelijke intuitie, je zesde zintuig, of zoals de eigenaresse van de kapsalon waar ik heen ga 'botsende aura's'; ik noem het mijn overeindstaande nekhaar.

Ik heb bijvoorbeeld een aantal maanden met een -nu oud- collega gewerkt. Leuke meid, leuk om te zien, vlotte babbel, eigenlijk heel aardig. En ik wist echt niet waarom, maar elke keer als ik met haar praatte, ging mijn nekhaar recht overeind staan. En als dat gebeurt... wat mij betreft heb je dan het uiterlijk van Vin Diesel met de hersenen van Einstein en het charisma van Obama, maar dan kan je het gewoon vergeten.

Maar ja, zo werkt het natuurlijk niet. "Helaas moeten we je afwijzen. Nee, het ligt niet aan je intelligentie. Nee, je zou prima in de groep passen. Nee, je zou heel geschikt zijn voor de baan. Dat is het niet. Wat dan wel?

Ik krijg kriebelend nekhaar van je."

2 reacties:

Anoniem zei

Persoonlijk vind ik het nekhaar gevoel een hele goede reden om iemand af te wijzen :)

HAHA weer leuke stukjes!!

Anoniem zei

Bij bovenstaand ontbreekt nog de volgende tekst:

Groetjes Manon :P