Over het meppen van zusjes

Ja, ze wist het zeker. Ik vroeg nog: Weet je het echt heeeeeel zeker? Ja, ze wist het echt heeeeel zeker. Ze wilde ook haar eigen blogverhaal. Ok dan. Uw wens is mijn bevel.

In dit geval dan, vroeger niet. Vroeger gaf ik haar gewoon een mep en dan hield ze op. Of niet, want dan dreigde ze aan mijn vader te vertellen dat ik haar gemept had, waarna ik -uiteraard volledig ongeloofwaardig- bekende dat het helemaal per ongeluk was gebeurd. Die mep dan he. Voordat ik haar er nog één gaf als straf dat ze me bedreigde. Tsja, vroeger waren wij niet zo lief tegen elkaar, mijn zusje en ik.

Zusje is ongeveer twee-en-een-half jaar jonger dan dat ik ben, de jongste thuis en een vreselijk papa's kindje. Ze woont al weer een tijdje op zichzelf, maar is toch nog schokkend vaak in het ouderlijk huis te vinden. En zoals het stukje hierboven al bevestigd: we waren niet altijd even gek op elkaar.

Ik kan me nog een keer herinneren dat we op weg waren naar mijn opa en oma in Limburg. Alletwee lagen we zogenaamd te slapen met ons hoofd op de armsteun in het midden. Ouders vreselijk blij dat we elkaar voor de verandering niet achterin de hersens aan het inslaan waren. Maar ondertussen waren we elkaar onder de armsteun vreselijk hard aan het knijpen. Zo ging dat.

Toegeven, ik was niet de meest makkelijke zus, aan de andere kant kon Zusje ook vreselijk irritant zijn. Gelukkig zijn we door de jaren heen een stuk liever tegen elkaar geworden. Ik heb haar de afgelopen paar jaar niet meer gemept, zij vertelt nog steeds alles aan pap. Zie, het is wel goedgekomen :)

3 reacties:

Maaike zei

Whuhahahahaha!! Ik had hem erger verwacht, het valt me mee, wat je over me schrijft, hihi.

Toch ben je nog mn lieve zus, en hou ik heeeeeel veel van jou!

Kus!

Anoniem zei

Je hebt het er maar druk mee, al die mensen die ineens hun eigen blog willen :-D

x Cissy

Anoniem zei

Je zusje is inderdaad een vreselijk papa's kindje, zij een beetje minder en jij een beetje meer, dan ben ik in ieder geval blij. Hou van jullie allebei en geloof me, ben niet dom, toen ook niet en we wisten echt wel dat het niet altijd aan jou lag (sorry Maaik :) ). Weet nog dat ik een keer de auto op de vluchtstrook heb stilgezet en gedreigd heb jullie alle 2 eruit te zetten omdat mijn auto verbouwd werd, ook mijn trommelvliezen dreigden te bezwijken, toch heb ik goede herinneringen aan jullie jeugd, ik hoop jullie ook, al was ik ook niet altijd de makkelijkste. Krijg ik nu ook een blog???? Voel me buitengesloten..................!!!!!!!