Nou... en bedankt hè!

Ik begin een beetje het idee te krijgen dat mijn zelfbeeld niet helemaal klopt. Ik was er laatst dus al achtergekomen dat ik tiepje-neigingen heb, dus zover was ik al. Maar de afgelopen twee weken is me redelijk duidelijk gemaakt dat ik de rest van mijn zelfbeeld ook lichtelijk moet bijstellen, door middel van een aantal opmerkingen die wat mij betreft vallen in de categorie: En bedankt hè :S

Eind mei geven mijn opa en oma een feest vanwege hun 60-jarige huwelijk (En ze houden nog steeds van elkaar, echt mijn grote voorbeeld!) en mijn vader zat een tijdje terug te vertellen dat alle familie van mijn opa's kant al was uitgenodigd. Nou is mij altijd verteld dat daar een dubbelganger van mij rondloopt die ik nog nooit gezien heb, dus vroeg ik of zij ook zou komen. Ja, dat was het geval en door mijn Pa werd nog eens heel hard geroepen dat zij echt sprekend op mij lijkt (of ik op haar, want zij is ouder), waarna er nog bevestiging werd gevraagd aan Sarah, die dat helemaal beaamde. Op zich niks aan de hand, tot de geliefde vader afsloot met de zin: "Dat mens was echt lelijk." Bedankt pap. Van je ouders moet je het hebben.

Begin vorige week weer. Ik zat naast een collega die iets aan het doen was, wat niet lukte. Dus vroeg hij hoe hij de rest van het document kon zien. Dus floep ik eruit: "Je hebt tegenwoordig ook een scrollknop, dat weet je he?" Ik bedoeld als grapje, maar de collega reageerde met een luid: "Wow, het begint met een B en eindigd op itch!" De volgende dag had ik tijdelijk een andere laptop in gebruik en iemand van het servicecenter vroeg hoe die werkte. Het was een irritant rotkreng en dat zei ik dus ook. Liet hij me fijntjes weten dat het ding "zich waarschijnlijk aanpast aan zijn gebruiker." Ouch!

Maar daar bleef het niet bij. Gisteren kwam de genadeklap. Ik had het met een vage bekende over iemand anders. Ik kon me niet herinneren die vrouw gezien te hebben, dus de kennis legde even uit hoe zij eruit zag. Groot, grof en nogal stevig waren daarbij de kernwoorden. Daarbij sloot ze af met: "Ze heeft een beetje hetzelfde koppie als jij." Ik hoop maar dat ze daarmee het kapsel bedoelde!

Dus ik ben een lelijk, dik, irritant rotkreng. Maar goed dat ik dan een arrogant lelijk, dik, irritant rotkreng ben, anders had ik ondertussen een vreselijk minderwaardigheidscomplex gehad!

3 reacties:

Anoniem zei

hahaha... harsh!

En dan ben je nog blond ook ;)

kus van Manon

Anoniem zei

Niks mis mee om blond te zijn :-D

Die types zijn gewoon zachtgekookte eitjes (behalve je vader dan, die is cool)
Die van de scrolknop onthouden we, geniaal :-D

x Cissy

Noortje zei

En bedankt he Manon :p en ik denken dat ik mijn blondheid toch goed had verborgen!

En Cis, zo cool vond ik mijn vader toen niet ;)