Over hardlopen en schoonheidsbehandelingen

Zoals al eerder aangegeven ben ik een paar weekjes geleden weer begonnen met sporten, na een half jaar de bankhanger te hebben uitgehangen. Dus ben ik rustig begonnen, met hardlopen (nou ja, sjokken in mijn geval). Geen mensen om je heen, lekker op je eigen tempo, frisse lucht en een lekker moe lijf en opgewekt hoofd als je klaar bent. Het is dan ook mijn bedoeling om weer twee keer in de week een rondje te gaan huppelen. En als ik daarvoor de discipline kan opbrengen, misschien drie keer.

Maar ja, die discipline he... laat dat nou net het grote probleem zijn. In een vrije week, met mooi weer en meer dan genoeg vrije tijd, geen probleem. Maar in een werkweek, of als het weer minder is (of als ik een te goed boek in handen heb gekregen :)) dan zit die bank (of tuinstoel) gewoon veel te lekker. Dan ben ik even vergeten hoe goed dat half uurtje inspanning de meeste stress doet verdwijnen.

Daar moest ik dus iets op vinden en ik denk dat dat gelukt is. Tenminste, ik heb het de afgelopen drie weken al volgehouden en het wordt steeds makkelijker om die sportschoenen aan te trekken. Hoe dan? Nou, door mezelf te belonen natuurlijk! Ik heb voor deze maand (april dus) een doel gesteld, heel simpel: namelijk 2 keer in de week een vast rondje lopen. Heb ik dat gehaald, dan mag ik van mezelf een uitgebreide schoonheidsbehandeling inplannen. (Ik wilde in eerste instantie geen boeken meer kopen totdat ik mijn doel behaald had, maar dat trok ik na een week al niet meer. Dat is een te grote verslaving.) En door deze blog te plaatsten motiveer ik mezelf nog meer: tegen mezelf zeggen dat ik het niet gehaald heb is al tot daar aan toe, maar tegenover anderen... nee, daar ben ik echt te trots voor! Dus nou moet ik wel :)

Ik ga er van uit dat de routine er na een maand wel in zit. Dus dan ga ik mezelf maar andere maanddoelen stellen, harder lopen, meer kilometers of iets dergelijks. Kan ik mezelf blijven belonen!

Hoop ik natuurlijk... aan het eind van de maand laat ik dat wel weten!

2 reacties:

Anoniem zei

Run forrest run!

kisses bella

Anoniem zei

Goed bezig Noor! Zo'n beloningsysteem werkt als een trein!
x C