Heerlijk weekendje

En dat was het... een heerlijk weekend. Het was op woensdagavond natuurlijk al weekend, met hemelvaart en de verplichte vrije vrijdag, en een lang weekend is altijd al een stuk beter dan een normaal weekend, maar dat nog even terzijde.

De donderdag was een dagje lekker neuspeuteren: beetje uitslapen, beetje hyven, lekker een hele stapel afleveringen van de X-files kijken (Ga weer helemaal terug naar mijn jeugd zo, I want to believe!!! Ik heb die poster vast nog wel ergens liggen :)).

Vrijdag begon uiteraard ook met uitslapen en na een blik op de bankrekening (en dus het vakantiegeld) besloten toch om toch maar even lekker te gaan shoppen. Ik wilde eigenlijk gaan sparen, maar ach... die paar truitjes zullen me echt niet failliet maken lijkt mij. De crisis is wat dat betreft nog redelijk ver van mijn bed :) 's Avonds had ik met Zusje afgesproken om een filmpje te pakken: Wolverine! Vantevoren hadden we ons nog lekker volgevreten met döner en de bijbehorende knofloofsaus, dus kwamen we heerlijk stinkend en op de complementaire lollie sabbelend de zaal binnen. Het was overigens heerlijk rustig in dat zaaltje, gek he.

Errug leuke film trouwens, ondanks alle teleurgestelde recenties. Alleen hadden de biosmedewerkers de film waarschijnlijk niet gezien. Op het 'moment supreme', dat sexy Hugh (sorry Pat) wordt volgespoten met adamantium om vervolgens naakt en brullend op te springen en alles te vernielen (huh? hoor ik je denken. Tja, ga dan de film maar kijken), gaat het beeld op zwart! PAF! Pauze! Ja, hallooooo!!!! Maar goed, verder erg geslaagd dus.

En zaterdag en zondag hebben Pat en ik Eindhoven onveilig gemaakt. De planning was eigenlijk Den Haag, maar we hadden het boeken zo ver uitgesteld dat alle redelijk betaalbare hotelletjes waren volgeboekt. We gaan regelmatig op stedentrip in Nederland, dus we weten ondertussen wel ongeveer welke hotels zowel betaalbaar als netjes zijn. We hadden ook nu weer een lekker goedkoop hotelletje, midden in het centrum, met een bad (dat is altijd een vereiste) en een verassend lekker bed. Niet dat we goed geslapen hebben, maar dat kwam vooral door de luidruchtige uitgaansgelegenheid die ons op de 6e verdieping nog van Grease Lightning liet meegenieten en de dronken studentjes die vervolgens bij ons in dezelfde gang bleken te slapen. (Als ik dat zo lees, voel ik me ineens echt een oude, knotterende muts). Tsja, dat risico heb je dan wel weer als je midden in de stad wil slapen.

Het weekendje verliep eigenlijk een beetje zoals al onze stedentripjes. Rond een uur of één reden we de stad is, waarna we op zoek gingen naar een geschikte parkeergarage. Gelukkig zijn we al eerder in Eindhoven geweest, dus het normale gebekvecht daarover bleef deze keer achterwege. In de parkeergarage moest Pat uiteraard een goed plekje uitzoeken. Dat is geen sinecure hoor, dat moet zorgvuldig gebeuren. De auto moet bij voorkeur vrij staan, maar zelfs alleenstaande parkeerplaatsen voldoen niet altijd. Ik ben er nog steeds niet precies achter waar de perfecte parkeerplek aan voldoet. Dus na een half uur rondrijden in de garage was een plek gevonden en doken we het centrum in.

Winkeltje in, winkeltje uit, terrasje hier, terrasje daar. Rond drie uur ingecheckt in het hotel, beetje opfrissen, de pijnlijke voetjes laten rusten (uiteraard had ik geweldige blaaropwekkende schoenen aan, je zou denken dat je daar op een gegeven moment wel rekening mee houdt. Nou, niet dus) en weer de stad in. (In de tussentijd is de auto ook nog verplaatst naar een andere, wél ideale, parkeerplaats ;)). Toen we honger kregen, zijn we naar Gauchos geweest, Pat steak, veeeeeel steak, gegeten en ik een stuk lambsreck (met gepofte knoflook!!! Ik was in heaven!!). Patatjes, geroosterde champignon en groente en een paar glaasjes wijn -en bier- erbij, afsluiten met sorbetijs en je kan je voostellen dat de vreetzak in mij helemaal verzadigd was. Daarna weer iets gedronken op een terrasje en weer richting hotel.

En nu zijn we weer thuis en schijnt het zonnetje in de achtertuin. De spullen voor de barbecue van vanavond zijn al ingekocht, dus ik denk hè.... zomaar... dat vandaag niet onder gaat doen voor de rest van het vrije weekend.

Ehmmm.... nee, ik wilde niet horen dat het weer morgen nog mooier wordt. Ik denk in het weekend niet aan maandag. Zoals Garfield altijd zegt: Ik haat maandagen. Tenzij het vrije dagen zijn ;)

0 reacties: