Over onrust en modderige schoenen

Over onrust...

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het afgelopen nacht buiten flink tekeer is gegaan in het midden van Nederland. Of wel, dan zijn jullie diepere slapers dan ik ben (of jullie wonen ergens anders, dat kan natuurlijk ook). Ik heb bijna de hele nacht wakker gelegen. Niet dat ik bang ben voor onweer, of dat ik door het gerommel en geregen niet kan slapen. Ik ben blijkbaar gewoon gevoelig voor het verschil in luchtdruk dat onweer met zich meebrengt, wat afgelopen nacht betekende dat ik de hele nacht onrustig heb lopen draaien en rond half 5 ook maar even het bed uit ben gestapt om even naar buiten te gaan kijken. Toen de wekker ging was ik dan ook klaarwakker. Dat gebeurt me niet vaak, dat kan ik je wel vertellen!

... en modderige schoenen...

Vanochtend liep ik de opengelegde straat in (eindelijk krijgen we het uiteindelijke straatwerk vanuit de gemeente!) en zakte tot mijn enkels -echt waar!- in de modder weg. Ik had er even niet bij nagedacht dat de houten loopplaten die ze tijdelijk hebben neergelegd, drijven.... behalve als je er op gaat staan dus. Het zijn gelukkig maar mijn autorij-gympjes en niet mijn goede schoenen, dus ik hoefde niet weer door de blubber terug naar huis om andere schoenen te halen. Nu liggen er dus twee modderklompjes onder mijn stuur te drogen. Ben benieuwd hoe ik dat er weer fatsoenlijk af ga krijgen.

... en weer onrust.

Want er hangt nog steeds rotweer in de lucht (rotweer is relatief he, je kan tijdens rotweer namelijk ultiem knus binnen zitten). Het opdrachtje dat op me ligt te wachten, behoeft in eerste instantie veel zoekwerk en analyse, en laat ik daar nou net niet voor in de stemming zijn. Als ik uit het raam kijk zie ik een grijze lucht, zwabberende bomen en het geluid van wild ruisende blaadjes bereikt mijn oren. Ik wil naar buiten, hardlopen met de wind in mijn gezicht (met wapperende haren als mijn beton-gel dat had toegelaten), niet boring, boring de formules in Excel-sheets proberen te doorgronden!!

IK WIL WEGWAAIEN!!!!!!

2 reacties:

Anoniem zei

Ha Noor, ach, een modderbad is goed voor je huid ;-)

hier begon het gedonder om 22u en eindigde om 5uur, ik heb die nacht dus ook wakker gelegen tot 5u en toen om 8u de wekker ging was ik niet blij!!!!! Vannacht wel weer lekker geslapen, dat is dan weer een voordeel.

Valt me tegen dat je niets hebt geschreven over de breuk tussen J en Y... (was toch groot nieuws de laatste week) ;-)

Leuk dat jullie een gezellig weekend hebben gehad!
x C

Noortje zei

Hmmm.... sorry, maar J&Y was wel een heel kort blog geworden: "BOEIEN!!!!" ;)