Over puzzelstukjes

Dit is een beetje in navolging van de blog van vriendin Max, over vriendschap. Ze schreef dat wij als vriendenclub in al die jaren met elkaar waren meegegroeid, ondanks alles passen we nog precies bij elkaar. Toen ik dat las was ik het daar zeker mee eens, maar pas sinds kort besef ik dat dat eigenlijk niet zo vanzelfsprekend is.

Natuurlijk heb je wel vrienden die je vroeger als onmisbaar beschouwde en die langzaam maar zeker uit je leven zijn verdwenen. Niet bewust, maar door andere opleidingen, studies en woonplaatsen verwatert dat gewoon. Maar meestal is het zo dat als ik die mensen weer tegenkom, het nog altijd even goed klikt als vroeger. Dat je denkt: Joh, dat was gezellig, moeten we echt vaker doen. Dat gebeurt uiteraard niet, maar toch.

Het is echter tot me doorgedrongen dat je ook juist het tegenovergestelde daarvan kan hebben. Dat je vreselijk uit elkaar kan groeien, terwijl je elkaar toch regelmatig ziet. Een tijdje terug had ik zo'n afspraak. Ik was weer thuis en had echt het McDonalds-gevoel: Je snakt ernaar en als je het ophebt kan je je niet meer herinneren waarom het je ook al weer zo lekker leek. Het was gewoon onbevredigend, alsof ik niet gehoord werd en zeker niet werd begrepen. Het was niet ongezellig, maar het deed me wel beseffen dat ik de afgelopen tijd een hele andere kant ben uitgegroeid. Ik lijk niet meer te passen.

Dat vind ik jammer. Er valt weinig aan te doen, ik ben niet in staat zodanig te veranderen dat ik weer in het puzzeltje pas, en eerlijk gezegd heb ik daar ook geen behoefte aan. Ik ben zoals ik ben. Maar het deed me wel beseffen dat het 'meegroeien' waar Max het over had, niet zo vanzelfsprekend is.

3 reacties:

Anoniem zei

Ha Noor! Ja, heb het virus aardig te pakken
:-)
Meegroeien is idd niet vanzelfsprekend... Zie mijn barbie gevoel op mijn blog ;-)
Het McDonalds gevoel, hahaha, ik kende tot nu toe alleen "na een uur al weer honger hebben"

x C

Non zei

dit maakt mij nieuwschierig.....

Maar herken het ook zeker!!

Komen er geen updates in de mail wanneer iemand een neiuwe blog heeft??

Loop hier vanalles te missen potverdrie

Noortje zei

hihi, Non, gewoon vaker je blog openen, kan je in je dashboard je gevolgde blogs volgen ;)