Het Nijlpaardje

Ik had van een paar weken terug nog een verzoekje liggen. Ik had al geschreven over de meiden en Zusje en vaders had in een reactie ook een blog-wens geuit. En aangezien het vandaag Vaderdag is, is dit natuurlijk het perfecte moment daarvoor.

Als bijnaam heeft hij Het Nijlpaardje meegekregen. Nee, niet omdat hij er zo uitzag (hoewel hij door de jaren heen wel steeds knuffeliger is geworden, sorry Paps ;)), maar omdat hij tijdens een van de vroegere vakanties altijd in het water dobberde. Er lagen scherpe stenen, dus met de geschoeide voetjes net boven het water uit leek het net of er een nijlpaardenneus boven het water uitstak. Altijd blijven hangen, als ik een plaatje van een hippo zie denk ik nog steeds altijd aan mijn pa.

Paps en ik kunnen het niet altijd even goed met elkaar vinden. Vooral toen ik nog thuis woonde hadden we regelmatig gierende ruzies. Paps vond me waarschijnlijk een ongelooflijk irritante puber, ik vond dat hij zich belachelijk druk maakte over het huiswerk dat ik niet maakte. Daarbij hebben we allebei het vermogen om elkaar gruwelijk op de tenen te trappen. Zal waarschijnlijk aan die erfelijke koppige opvliegendheid liggen. Neem daarbij dat we beide andere ideeen hebben over wat goed voor mij is en dan heb je een goede basis om in elkaars haren te gaan hangen. Wat dat betreft maar goed dat ik nu op mezelf woon, hebben we daar niet zo veel last meer van :)

Hij is emotioneel, vrouwvriendelijk tot in het extreme (één van de dingen waar we anders over denken, ik als zelfstandige, geemancipeerde muts), sportief (vooral in gedachten) en een echte Bourgondiër. Verder is Paps is een typische politieagent. Yup, die bestaan echt. Het is een "mannetje", joviaal, altijd zijn woordje klaar, maar als je hem tegenwerkt gaat ie op je zitten. En ehm... ja, een snor heeft hij ook. Heel lang geleden heel even niet.... maar dat was geen succes.

Fijne vaderdag Paps.... geen te emotionele reacties achterlaten hè :)

1 reacties:

Anoniem zei

Ik koppig en opvliegend?? Ik ben de rust zelve en altijd weloverwogen en doordacht!!! En inderdaad ik wil alleen het beste voor mijn vrouwen....maar je hebt gelijk. Hou ook van jou. x pa