Ode aan het flutromannetje

Het flutromannetje. Voor de mensen die niet precies weten wat ik daar mee bedoel: dat zijn die kleine boekjes die je per 3 in de supermarkt kan kopen. Huisvrouwenlectuur. Historische romans vallen mijns inziens hier ook onder. Eigenlijk is het heel makkelijk: als er een innig verstrengelde man en vrouw (zo min mogelijk kleding gewenst) op de omslag staan, mag je er van uitgaan dat het een flutromannetje is.

Ik noem het zelf altijd flut omdat het niet de meest hoogstaande literatuur is. Ik ben ook nog nooit iemand tegengekomen die toegeeft dat zij (de hij's laat ik maar even buiten beschouwing) graag dit genre leest zonder dat ze minimaal één tint roder wordt. Maar goed, hier komt ie toch:

Ik ben een grote fan van de flutroman!

Waarom? Heel simpel eigenlijk. Hoewel er duizenden verschillende verhalen zijn, zijn ze gewoon heerlijk voorspelbaar. Je weet van te voren al hoe het verhaal ongeveer gaat lopen, hoe het eindigd en zelfs hoe de hoofdrolspelers er ongeveer uitzien.

Hoofdrolspelers zijn standaard een man en een vrouw. De man is cynisch, wereldwijs, op en top mannelijk. Chase Summers, Andreas Nicolaidis, Alex Trevegne. Hij heeft een rechte neus, een krachtige, vierkante kaak, wilskrachtige kin en een volle, sensuele mond. Bij voorkeur staalgrijze ogen. Zo goed als altijd is hij koppig en agressief.

De vrouw is klein en tenger, maar met rondingen op alle juiste plaatsen. De kleur van haar ogen en haar zijn nogal veranderlijk, maar vooral de historische romans hebben een lichte voorkeur voor roodharigen met felgroene ogen. Uiteraard zijn ze beeldschoon, met een mond die er om vraagt om gezoend te worden. Ze gaan door het leven met welluidende namen als Elysia Demarice, Hope Evens of Merlina Rossi. Bij voorkeur maagd en stuk voor stuk net zo koppig als de man waar ze in eerste instantie een hekel aan hebben.

Want een hekel hebben ze aan elkaar. Maar door omstandighededen zijn ze gedwongen samen te werken/wonen/trouwen. Dus maken ze elkaar het leven zuur, dagen ze elkaar uit tot het uiterste, redden ze elkaars leven of reputatie en hebben ze -onmisbaar, anders is het geen echt flutromannetje- stomende seks. Pas op het laatste moment, als ze elkaar dreigen kwijt te raken beseffen ze dat ze toch voor elkaar bestemd zijn.

Wees eerlijk.... hoe kan je dat nou niet leuk vinden??? :)

0 reacties: