Over bloemetjes

HAAAII!
Het baasje liep tegen me te mopperen dat ze geen inspiratie had of dat ze even geen zin had om te bloggen of zoiets, dus ik vond dit wel een mooi moment om even mijn fifteen-minutes-of-fame te pakken.

Ik ben Bloempje en ik woon in de woonkamer van mijn baasjes Noortje en Patrick. In mijn eigen hok uiteraard, je denkt toch niet dat ik met die rare mensen hetzelfde hok deel?? Liever niet zeg, ze gooien nu al al mijn hooi verkeerd, wat ik dan zelf weer op de juiste plek moet leggen en als ik opnieuw wil inrichten door mijn etenbak ergens anders neer te zetten, worden ze boos. Dat snap ik niet he, zij hebben er toch geen last van als ik overtollig zaagsel mijn hok uit kieper?

Maar verder zijn ze wel lief voor me hoor. Ik mag regelmatig door de woonkamer crossen, hoewel ik eigenlijk de voorkeur geef aan het gras in de achtertuin. Maar goed, de kamerplant smaakt ook prima. En aaien vind ik ook erg fijn. Ik word alleen een beetje ondergewaardeerd. Ze snappen niet hoe zwaar het is om mij te zijn. Ik moet ook werken. Het is erg vermoeiend om er de hele dag zo schattig uit te zien, zeker als je qua karakter van nature op het vrouwelijke baasje lijkt.

Daardoor schieten mijn hobbies er wel eens bij in: het spreken van honds en bunny-fu-fighting. Gelukkig kan ik dat nog wel gebruiken als ik weer eens rondjes mag rennen, als ze me mijn hok weer in willen jagen. Even flink grommen en een wabbie-attack doen vaak wonderen.

Oh... daar komt het baasje aan. Snel weer wegwezen, als ze erachterkomt dat ik weet hoe mijn hok open moet ben ik het haasje!

Doei!

P.S. Ik wilde ook nog even snel een berichtje achterlaten voor het mannelijke baasje: Ja, als ik je pantoffels aanval heeft dat een reden. Ze stinken... koop nieuwe.

3 reacties:

Jane zei

Go Bloempje!!

Anoniem zei

Ha Bloempje,

Pebbles hier! Ik heb vandaag een burcht gebouwd met mijn stro. Die rare grijze viervoeter is ook nog even naast mij komen liggen. Verder heb ik mij gewassen, een triomf ronde gelopen met mijn beschuitje (had liever een wortel gehad, maar die waren op, die hebben ze vanavond pas weer gehaald....)
Verder mis ik mijn knaagstok (is al weer op, min baasjes snappen het ook niet helemaal dat ik er eigenlijk iedere dag wel een wil...)
Verder heb ik weer opgezeten (inderdaad heel vermoeiend dat leuk en mooi zijn!). Gelukkig hebben ze hier geen pantoffels, dus die kunnen ook niet stinken, hahaha.
Dikke zoen uit Wassenaar. Kom je snel een worteltje bij mij eten?!

Anoniem zei

Hoi Pebbles,

Ja, die mensen snappen het idd niet altijd he. Maar met veel geduld kan je ze wel africhten :)
Ik kom zeker snel een worteltje bij je eten. Ik zal mijn baasje ook even eraan herinneren jouw baasje een belletje te geven! Die muts vergeet alles :D

xxx Bloempje