Over jeugdherinneringen en in de kast zitten

Iedereen die de afgelopen twee weken niet in een grot heeft geleefd, weet dat de King of Pop is overleden. Overigens wist ik het pas dik een halve week daarna. De dag zelf was ik namelijk in Frankrijk en had geen krant in de buurt. Ja, op de radio draaiden ze wel de hele dag liedjes van Michael Jackson en hadden allemaal mensen die over hem praatten, maar goed, ik in mijn naiviteit dacht dat het iets van Michael Jackson-dag was. Jaja, zeg maar niks, ik weet het.

But anyways, ik besloot dus mijn (of gejat van mijn ouders eigenlijk) Dangerous CD ook weer eens uit de kast te trekken. Wow, meteen om de oren geslagen met jeugdherinnering. Nog steeds een geweldige CD. Ik was een HUGE MJ fan vroeger. Hoe huge? Nou, ik had zijn films, een kussen en ja... zelfs een dekbedovertrek. En de geijkte stapel posters natuurlijk.

Het bandje (echt he, een cassettebandje, hoe cool) van Thriller heb ik grijs gedraaid, vooral het einde van The girl is mine (met dat terugspoelen kwam je nooit precies goed uit), Thriller en Beat it. Ik heb samen met mijn oude buurmeisje nog shows gegeven voor de buurt op Thriller, met bijpassende heksachtige kleding :)

Bad was natuurlijk ook geweldig. Afgelopen weekend stuiterde ik nog door het huis op mijn favorieten Dirty Diana, Smooth Criminal en Leave me alone. Maar eigenlijk vind ik Dangerous nog steeds het best. Hele dansjes had ik verzonnen op In the closet en Who is it, en vooral het voorstukje van Black or White was perfect om een toneelstukje van te maken. Later werd Dangerous populair (toen was ik wat ouder, kon ik doen alsof ik die dangerous girl was :))

Nu kom ik er alleen achter dat mijn begrip van de Engelse taal een paar mankementen vertoonde. Bij In the closet deed ik namelijk ook daadwerkelijk of ik de kast dicht deed en met Who is it, dacht ik dat het ging om iemand die voor de deur stond. Wie is daar? Zoiets. Geweldig om daar nu over na te denken. Dat betekent ook dat ik de teksten nu volledig verkeerd mee loop te brullen. Maar ach, ik zie er zingend in de auto toch al niet al te intelligent uit, dus dat kan er ook nog wel bij.

0 reacties: