Garfields wijze woorden

Me love Garfield! Ik vind het altijd heerlijke droge humor. En in sommige gevallen heeft die sarcastische oranje kat nog gelijk ook. "Ik haat maandagen" is een veelgehoorde uitspraak en zijn maandagen gaan ook altijd fout. Ik ben ook niet zo van de maandagen, opstarten na het weekend is vaak nogal moeilijk, dus als er iets mis gaat is het vaak dan. En niet alleen bij mij: Financieel verantwoordelijke vriendin Bella is vandaag de bankinloggegevens kwijt. I rest my case.

Maar vandaag is voor mij een uitzondering. Vandaag is een goede maandag. Vergeleken bij de gehele vorige week zelfs een hele goede dag in het algemeen. Iedereen heeft wel eens van die dagen dat iets niet lukt, dat je er niet echt bij bent of dat het gewoon een rotdag is. Dat had ik dus de hele vorige week, elke dag, met alles wat ik deed (uitgezonderd slapen, dat ging goed. Veel te goed zelfs), met iedereen met wie ik praatte.

Ik was eerlijk gezegd ook een beetje emotioneel labiel, dus om elk wissewasje had ik de neiging om in janken uit te barsten. Ik voelde me overal schuldig over, had de hele week een hekel aan mezelf en alle mensen om me heen en was eigenlijk gewoon één onzeker, emotioneel wrak. Geen idee waarom, misschien gewoon een dipweek, misschien op hol geslagen hormonen (dames, jullie weten waarschijnlijk wel wat ik bedoel), maar het was in ieder geval dramatisch. Sorry Pat!

Hopelijk wordt het deze week beter. De maandag is in ieder geval goed begonnen. Voor deze ene keer heeft Garfield geen gelijk...

0 reacties: