De Boekenwurm: De Zuidelijke Vampier Mysteries

Oftewel The Southern Vampire Mysteries door Charlaine Harris. Juist, die dus. Met als hoofdrolspeelster Sookie Stackhouse. Ehm... riiiight, dacht ik, toen deze boekenserie me werd aangeraden. Ik bedoel, geef toe, het klinkt nogal suffig en wat is Sookie nou weer voor een naam?? Maar goed, de tipgever had flink wat krediet opgebouwd door me met Twilight kennis te laten maken (dat werd daadwerkelijk een hardcore verslaving), dus toch maar het eerste boek van haar geleend.

Ik ben nu bezig in deel 4: Dead to the world, deel 5 en 6 liggen al op me te wachten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het tot ongeveer de helft van boek 1, Dead until dark niet zo bijster vond. Ik kwam net uit de Twilight-serie en was daar aan gewend. Maar dit is geen broeierig teenage liefdesverhaal, maar een nuchtere, hedendaags soort detective, en een stuk minder preuts.

Het was dus even inkomen. Ondertussen ben ik flink gehecht aan Sookie (nu klinkt dat zelfs schattig) en gewend aan de droge humor. Het is geen belachelijke verslaving geworden. Ik bedoel, ik kan 'savonds nog om een normale tijd naar bed aangezien ik niet de onbedwingbare drang heb om door te lezen, maar ik verheug me al wel op het moment dat ik verder kan gaan. De gulden middenweg.

En ik heb hem nog niet gelezen, maar deel 5 is nu al mijn favoriet. Eigelijk alleen omdat de titel zo leuk is: Dead as a doornail.... Ja, dat wordt de nagel aan mijn doodskist...eh boekenkast.

P.S.
Leuk detail: Elvis makes one hell of a vampire :)

0 reacties: