De Boekenwurm: Judge a book by its cover

Er is één ding wat me echt dwars zit. Iets wat voor sommige mensen misschien lichtelijk dwangmatig is (of misschien zelfs heel dwangmatig). Maar mij zit het dwars. Ik vind namelijk dat als ik een serie boeken koop, dat deze er ook hetzelfde uit moet zien. Voorbeeld:

Als het eerste boek wat ik koop een grote paperback is, moet de rest van de serie dat ook zijn. Anders staat het lelijk in mijn boekenkast. Ik heb nu twee series die niet allemaal dezelfde layout hebben en het irriteert me echt mateloos. Op een gegeven moment heb ik namelijk het -wat ik dacht- laatste boek van de Het lied van ijs en vuur serie van George RR Martin gekocht, omdat ik echt wilde weten hoe het afliep... in een hele andere versie dan mijn eigen set. Was het bij lange na niet het laatste boek.... Tandenknars tandenknars...

De Kushiel serie van Jacqueline Carey is de tweede afwijkende. De eerste drie boeken zijn grote paperbacks in het Nederlands, de volgende twee zijn kleine paperbacks in het Engels en de laatste (die ik nog niet heb of heb gelezen) is alleen maar te koop in hardcover en Engels. En ik wacht nu al maanden tot die ook in kleine paperbackvorm uitkomt.... maar dat gebeurt maar niet!!!!! Dus het blijft wachten en wachten en wachten... of schijt hebben aan die boekenkast...

*zucht*

3 reacties:

Kitty zei

Ik had het de Nederlandse uitgave van het eerste deel van de vierdelige Boudica-serie, en heb toen de overige drie boeken in het Engels gekocht omdat ik Verder Moest Lezen. Vervolgens heb ik deel 1 ook in het Engels gekocht voor de volledigheid vand e serie, en nu ben ik bezig de Nederlandse serie verder aan te vullen met deel 2 t/m 4.

Ik vind je heel normaal, maar of dat comforting is...

Noortje zei

Haha, ik ben nog niet zo ver dat ik van de afwijkende boeken ook de serie ga aanvullen, maar ik herken de neiging :D

En ja, weten dat er iemand ook zo erg is, helpt wel wat ;)

Jane zei

Amen sister!

Niks vervelender als een afwijking in je mooie rijtje!!

Ik heb de hele serie van shannara in het nederlands allemaal mooi hardcover en nederlands, komt die flapdrol met nog een serie 2 kleine paperbacks in eht engels en als laatste een hardcover in het engels.... Geen gezicht :D