Spiderman, spiderman...

Ik ben voor weinig dingen écht bang. Maar als ik ergens van in paniek kan raken is het wel een spin. Tuurlijk, relativeren kan ik prima. Dat beestje kan me geen kwaad doen (de Nederlandse varianten in ieder geval), het zijn nuttige beestjes en bovendien is het kleine monster banger voor mij dan ik voor hem (haar). Ok, prima, en in het wild, of in de tuin, met een ontsnappingsmogelijkheid... geen probleem.

Maar zet me in een afgesloten ruimte (ik noem een auto) met een spin (of in dit geval het overtuigende bewijs van de aanwezigheid van de spin door een lichtelijk ingesponnen dashboard en achterbak) en de paniek komt om de hoek kijken. Zeker wanneer ik op dat moment ook nog 70 kilometer naar huis moet rijden. Tja, wat doe je dan??

In eerste instantie in paniek de man bellen. Geen idee wat die vanuit huis daaraan kan doen, maar goed, dat deed ik dus wel. Die vond dat ik me niet aan moest stellen, in moest stappen en naar huis moest rijden. Aangezien dat ook de enige redelijk bruikbare optie was heb ik dat maar gedaan. Dit had verschillende gevolgen kunnen hebben:

Ik zit een uur balancerend op het randje van paniek in de auto, continu het bashboard en de achterbank checkend, zonder ventilator aan (voor hetzelfde geld zit ie in de ventilatoren en wordt hij wakker door die luchtstroom) met het angstzweet in de handen. De spin laat zich niet zien en na een aantal gespannen ritjes raak ik er redelijk overtuigd dat ie dood is.

Een andere mogelijkheid is dat de spin zich ook daadwerkelijk laat zien. In het meest gunstige geval is het een kleintje, zakt de paniek weg en scheld ik op mezelf voor het zijn van zo'n angsthaas. Is het geval groot (waarmee ik bedoel dat hij groter is dan een mier) maar zit hij aan de andere kant van de auto, schiet ik in een milde paniek, maar hou ik nog wel de tegenwoordigheid van geest om bij een tankstation te stoppen en daar in paniek te blijven bibberen tot de spin besluit te vertrekken (enhm ja, ik heb dat ook serieus een keer gedaan). Zit hij bij me in de buurt.... Grote kans dat ik dan 'savonds het nieuws haal als veroorzaker van die belachelijk lange file.

Gelukkig was het laatst optie 1. Webjes weggehaald, niks gezien, al een paar dagen rustig. Tot vanochtend... shit, webjes... en ik moet nog terug naar huis....

*slik*

0 reacties: