Op de culturele toer: RAW

Ik krijg altijd een beetje een nare smaak in mijn mond van het woord cultureel. Dat komt met name door de middelbare school, het vak Cultureel Kunstzinnige Vorming. Als ongeinteresseerde pubers werden we gedwongen kunstwerken te bekijken, naar cultureel verantwoorde voorstellingen te gaan en daar nog dossiers over te schrijven ook. Het is dat we er foto's van onszelf bij het culturele evenement moesten bijplakken, maar anders...

Ondertussen vind ik een avondje theater wel echt leuk. Cabaret en Komedie vooral, maar eigenlijk vind ik een theateravondje net zo leuk als een avond bios dus sta ik open voor experimenten met andere dingen. Dus toen me werd gevraagd of ik zin had om mee te gaan naar een dansvoorstelling, had ik daar wel oren naar.

Gisteren was het zo ver en zaten we klaar voor Project X van RAW Dance Company. Als ik zeg tapdansen denk je waarschijnlijk meteen aan Lord of the dance (met tegenzin geef ik toe dat ik dat ook leuk vind). Klopt een beetje, maar bedenk daar hip hop, funk en latin muziek bij, een flikflak en wat breakdancing hier en daar en een geweldige beatboxer (nee echt, hoe kan je in hemelsnaam een bas nadoen met je stem?? terwijl je de rest van het liedje alle andere instrumenten én de zang doet???). Nog wat humor en een stel leuke heren op het podium en de avond was compleet.

Ok dan, experiment geslaagd. Op naar de volgende?

1 reacties:

Jane zei

ik zeg Zwamenbeer!!