Selectie Recherchekundige: Deel A

Twee weken geleden besloot ik definitief om te solliciteren voor de functie Recherchekundige bij de polite Amsterdam-Amstelland. Ik heb er even (nou ja, lang) over na moeten denken, veel gewikt en gewogen, voors en tegens tegenover elkaar gezet, en uiteindelijk besloten dat ik en die functie (en ook de politie wat dat betreft) goed bij elkaar passen. En na het toesturen van de sollicitatieformulieren, werd ik uitgenodigd om vandaag deel te komen nemen aan Deel A van de selectie.

Deze selectieronde duurde de hele dag en ik wist al dat ik één dagdeel een sporttest zou moeten doen en het andere dagdeel een cognitieve capaciteitentest. Oftewel cijferreeksen, letterreeksen en woordverbanden. En had ik dat even onderschat zeg!!!

Ik werd ingedeeld in de groep die meteen in de ochtend de sporttest zou hebben. Allemaal solliciterend voor Recherchekundige en echt wel een gezellige groep. Ook belangrijk, aangezien je toch de hele dag met die gasten zit opgescheept. Nadat we aankwamen in het zaaltje moesten we eerst laten zien geen hoogtevrees te hebben door in een wandrek te klimmen. Hihi, weet je hoe lang het geleden was dat ik dat heb gedaan! Tot zover het makkelijke gedeelte.

Het merendeel van de tijd waren we kwijt aan het verkennen van het parcours. En dat heb je echt wel nodig. Ik ben flink verkouden, maar ik ging er van uit dat mijn conditie zodanig goed zou zijn dat dat wel gecompenseerd werd. Goed, dat bleek dus ook een beetje tegen te vallen. Er is genoeg informatie over het parcours te vinden op internet, dus ik zal jullie niet vervelen met details, maar na 2 rondjes was ik gierend aan het ademhalen, na het derde rondje kon ik echt niet meer en toen ik in het vijfde rondje wéér die ballen moest optillen kon ik wel janken van wanhoop. Uiteraard (ok, misschien niet uiteraard, maar toch) heb ik het gered binnen de gestelde tijd, maar ik geef toe dat ik vooral het laatste stuk op karakter heb uitgelopen, de conditie was toen al op.

Daarna werd het hele clubje weer opgepikt, waarna we even konden uitrusten en een inleidend praatje kregen voor de capaciteiten tests. Gelukkig was het toen lunchtijd, veel langer zonder eten had mijn lijf niet gekund denk ik. Was ook een mooi moment om even uit te rusten en te beppen.

En daarna ging de kudde zenuwachtige schaapjes weer. Gedwee zaten we achter dat computerscherm onze vraagjes te beantwoorden en toen we klaar waren, waren we het er unaniem over eens dat we geen idee hadden hoe we het gedaan hadden. De test is namelijk adaptief. Oftewel, verkloot je een vraag krijg je daarna een makkelijkere, beantwoort je hem goed krijg je een moeilijke. Wat standaard betekent dat je jezelf op een gegeven moment een ontzettende domme doos vind, terwijl je compleet confuus naar een beeldscherm vol met onbegrijpelijk lijkende lettertjes zit te staren. Gelukkig hoefden we maar een kwartiertje te wachten op de uitslag, die gelukkig, in mijn geval, positief was.

Dus dan zit je in de auto op weg naar huis. Op weg naar de auto nog wat ongelovig, pas op weg naar huis kwam het besef dat ik in ieder geval ECHT door de eerste dag heen was. Dus zat ik even een half uur te stuiteren. En op het moment dat ik het Lelystadse binnenreed, ging ik stuk. Ik heb echt alles gegeven, en toen kwam de terugslag. Ik ben volledig kapot en de bank is nu mijn beste vriendje.

Vrijdag de 23e heb ik Deel B, en word ik psychisch helemaal doorgelicht. Mocht ik dat halen volgt een korpsgesprek en daarna het veiligheidsonderzoek en de medische keuring. Ik ben dus nog wel even onder de pannen.

0 reacties: