De Boekenwurm: Geestelijke ontspanning

Waarschijnlijk wisten jullie het al lang, maar voor de iets minder snuggere lezers van dit blog zeg ik het toch nog even: Ik hou van lezen. Pat snapt dat helemaal niet, tenzij er plaatjes bijstaan (bij voorkeur van blote vrouwen) heeft hij helemaal niks met boeken. Ok, understatement, hij vindt het vreselijk saai. Voor mij is het complete ontspanning.

Ik heb namelijk nogal overactieve hersenen. Naast levendige dromen en nachtmerries betekent dit vooral dat ik vreselijk veel nadenk. Oftewel ik pieker, dagdroom (of dagmerrie), pieker, voer complete fictieve gesprekken in mijn hoofd, pieker, her-voer complete al gevoerde gesprekken inclusief alle alternatieve scenario's die ik had kunnen toepassen, oh ja... en ik pieker. Of had ik dat al gezegd?

Op zich geen probleem als ik bezig ben. Maar op andere momenten is het best fijn om even die hersens uit te zetten. En laat dat nou niet altijd lukken. Ok ok, dat lukt verrekte slecht. Behalve dus als ik lees. Zeker als ik me ergens over aan het opvreten ben, is het de beste manier om mijn gedachten te verzetten. Je kan tenslotte niet je hoofd bij het verhaal houden en piekeren tegelijkertijd. Ik als vrouw zou dan misschien moeten kunnen multitasken, maar dit kan ik gelukkig niet combineren.

Dus mocht je me eens compleet van de wereld en verdiept in mijn boek op de bank zien zitten (nee, er staan echt geen blote vrouwen in!!): Ik ben niet saai... ik ontspan mijn hersenen...

0 reacties: