Een eenzijdige boem-is-ho uit stilstand

Zo heb je nooit ongelukjes met je auto, zo 2 keer in 4 maanden. En dan bedoel ik geen parkeerdeukjes of andere kleine dingetjes. Het overstekende bankje was al bekend natuurlijk, dat was de 1e keer. De tweede keer was gisteren.

Het was een boem-is-ho. Compleet eenzijdig, waarmee ik bedoel dat er geen andere bestuurders bij betrokken waren. En ook terwijl ik compleet stilstond. Klinkt lichtelijk vreemd, ik weet. Zo klinkt het net alsof ik helemaal zelf een ongeluk heb gehad terwijl ik stilstond. Goh, ja... dat dekt eigenlijk wel de lading.

Ik stond op het punt te gaan tanken, dus ik had het witte bolletje netjes geparkeerd. (Het Stilstaan) En op het moment dat ik de deur open doe, ik me bedenk dat ik mijn pinpas nog niet gepakt heb en ik de deur loslaat om de pinpas te pakken, grijpt een enorme windvlaag mijn deur en gooit deze tegen de vierkante, hoekige ombouw van de pomp. (De Boem, De Ho en De Eenzijdig)

De eerste reactie die ik had: "HHHUUUUUUU!!!" Weet je wel, zo'n diepe, geschrokken inademing. Tweede reactie was uit de auto springen en mijn deur aan een onderzoek onderwerpen. Niks te voelen of zo snel te zien. Dus met een gerust hart naar huis. En thuis verdween dat geruste hart weer. Nou had ik onderzocht naar diepe putten of missende lak. Logisch dat ik niks zag. Want op het eerste gezicht mist er geen lak en er is ook geen diepe put. Nee, het is dus een zeker twintig centimeter hoge deuk. Alsof mijn deur besloot uiteen te gaan voor Mozes, zoiets. Zit er nog een kans in dat ik een nieuwe deur moet hebben ook. Ja, zo erg is het echt.

Mijn lieve, arme autootje. Krijgt ie naast de dagelijkse kleinere mishandelingen ook nog dit op zijn dak...eh... deur. En kom nu niet aan met: Het is maar blik. Mijn lieve kleine Knutje is niet "maar" blik! Mijn autootje is lief :) en nu dus ook zielig.

Ok, even een korte update: De eerste indruk leek een stuk erger dan het in werkelijkheid is. De vergelijking met de rode zee was lichtelijk overdreven. De twintig centimeter overigens niet. Er hoeft gelukkig geen nieuwe deur in, dus dat scheelt. De kosten varieren van 250 tot 700 euro. Rara, waar laat ik hem maken :)

1 reacties:

Jane zei

Lieve Noor,

Ik heb echt een beetje zitten giechelen toen ik dit last, niet omdat het maar een "blik" is, niet omdat het echt grappig is, maar meer omdat dit van die dingen zijn die alleen jou kunnen overkomen :D Welk ander wit bolletje heeft mosez nu aan zijn zijde? Welk ander wit knutje heeft nu bankjes die oversteken? Dat kunnen alleen maar exemplaren zijn die worden beheerd door een meisje wat Noortje heet. Dus een aaaaw en hug voor het feit dat het arme voertuig zo veel te verduren krijgt, en een HAHAHAHAH (als t poppetje hier kon deed ik hem hier je weet wel die dansende)

Knuffie van Bella