Het was maar een droom

Dat zeggen ze tenminste. Maar soms heb je van die dromen die levensecht zijn en dat je de volgende dag niet honderd procent zeker weet of je het nou gedroomd hebt of dat je het echt heb meegemaakt.

Zelf droom ik heel levendig. Ik heb dan ook van die dagen dat ik 's middags thuis kom en aan Pat vraag: "Hebben we nou gisteravond echt over een blauwe dolfijn gepraat of heb ik het gedroomd?" Als ik dat een verwarde blik krijg toegeworpen, weet ik al genoeg. Nou leek het me al niet logisch dat we op een of andere manier over blauwe dolfijnen gediscusseerd hadden (ik zuig dit voorbeeld niet uit mijn duim. Ik heb het me toen echt de hele dag af lopen vragen), maar het leek bizar echt. Ik wist het gewoon niet zeker.

Gelukkig heb ik ze meestal niet zo erg. Anders was ik waarschijnlijk nog vreemder dan ik al ben. Maar vanacht had ik weer zoiets vreemds. Je weet hoe dromen gaan toch, het lijkt helemaal niet op de omgeving die je gewend bent, de mensen zien er helemaal niet uit zoals ze er in het echte leven uitzien en toch weet je dat het je vertrouwde omgeving is en dat het de mensen zijn die je kent. Oftewel, de setting sloeg helemaal nergens op, maar de gebeurtenissen waren bizar. Zodanig dat ik ergens rond 7 uur wakker werd en dacht: Die persoon (een of andere oud basisschool klasgenoot) is veranderd zeg. Compleet gestoord geworden. Daar moet ik over bloggen.

Overigens vind ik dat ook ziekelijk. Dat het eerste wat ik denk is: Daar moet ik over bloggen. Gelukkig wist ik toen ik rond 11 uur weer wakker werd wel dat het een droom was geweest, maar eigenlijk vooal omdat ik die persoon al jaren niet meer gezien heb en er op het laatst een tankstation ontplofte. Leek me iets te ongeloofwaardig. Maar ik ben er dus echt even volledig van overtuigd geweest dat het echt was. Jaja, het was maar een droom he? Nou, niet in mijn hoofd :S

2 reacties:

Kitty zei

Ach... Ik droomde laatst dat ik een uien/augurken cocktail kreeg aangeboden. En dat ik werd achtervolgd door een pyscho killer. En dat ik zelfmoord wilde plegen door het drinken van wasmiddel.
Maar het ergst was dat ik droomde dat ik met iemand anders had gezoend, in de droom zelf bedacht dat dat echt heel slecht was, en me daarna de hele dag schuldig heb gevoeld over mijn droomvreemdgaanactie.

Noortje zei

Klinkt me heel bekend in de oren Kitty, behalve dan de uien/augurken cocktail en het wasmiddel :) Vooral de achtervolging, de killer is idd voorgekomen, maar ook de zombie en die enge dingen van I am Legend :S