Selectie Recherchekundige: Rapportage Psychologisch Onderzoek

Dat was even schrikken. Nou ja, niet dat hele rapport, nee, slechts één bepaald onderdeeltje. En dan juist het onderdeeltje dat ik nooit verwacht had.

Ter verduidelijking: in het rapport dat ik heb gekregen staat een overzicht van capaciteiten die je moet hebben, met een cijfer van 1 tot 7. Er was aangegeven wat ik voor de functie moet hebben, wat ik heb gescoord en wat de minimale ondergrens is (bij de minimale ondergrens krijg je een negatief advies en houdt het eigenlijk gewoon op. Tussen het gewenste niveau en de ondergrens kan je nog steeds worden uitgenodigd). Daarachter is een blablaatje van de psycholoog met uitleg.

Nou heb ik dus op 1 punt op de ondergrens gescoord en heb ik dus een negatief advies. Geloof het of niet, maar dat is op stressbestendigheid. Ik??? NIET stressbestendig??? WAT???? Ik had alles verwacht, maar dat dus niet.

Niet dat wat er in het blablaatje staat niet klopt, want dat hadden we inderdaad besproken. Maar het is zo kort door de bocht, zo gericht op de negatieve punten, dat het verhaal voor mijn gevoel helemaal niet volledig is. Laat staan dat die score op de ondergrens is gerechtvaardigd. Ik kan leven met één of twee puntjes onder het gewenste niveau, maar in de ondergrens herken ik mezelf niet.

Dus wat doe je dan? Nou, bezwaar aantekenen. Dus de brief is geschreven en op de bus gedaan. Ik verwacht er eerlijk gezegd niet al te veel van en voor mijn idee is de procedure ook al afgelopen. Maar ik heb gewoon geen vrede met die uitslag. Dus het bezwaar is vooral voor mijn eigen gevoel. En wie weet... komt er toch nog iets uit. Het is tenslotte nog steeds Mijn Wonderlijke Wereldje... en hier zijn de wonderen dus de wereld nog niet uit.

0 reacties: