Volg vol volg... niet

Facebook, Hyves, LinkedIn, Twitter, Bloggen, Microbloggen... en zo kan ik waarschijnlijk nog wel even doorgaan. Iedereen moet je op internet kunnen volgen en ook jij kan niet genoeg informatie krijgen over het wel en wee van de mensen die je volgt. Het klinkt misschien een beetje raar voor een fanatieke blogger, maar ik blijf het liefst ver van dat soort ontwikkelingen vandaan. Zeker wanneer de nadruk ligt op Netwerken en Vriendjes.

Hyves heb ik jaren kunnen negeren, totdat de oma van mijn schoonzusje vertelde dat ze haar Hyves had gepimpt. Uit nieuwsgierigheid toch maar aangemeld. In de loop van de tijd een stapel vriendjes verzameld en in de loop van dezelfde tijd zeker driekwart van de vriendjes ook weer verwijderd. Waarom zou je tenslotte contact met iemand blijven houden als je het contact met die iemand helemaal niet interessant vind? Je bent elkaar vaak niet voor niks uit het oog verloren. Wat ik het leukst vond aan Hyves was het bloggen... tja... daar heb ik het niet echt meer voor nodig.

Nou ja, Facebook is de internationale versie van Hyves en gezien het feit dat ik een beetje Hyves-moe begin te worden en geen internationale vriendjes heb... geen Facebook dus.

En dan LinkedIn... laat dat nou echt niks voor mij zijn. Je kan je profiel niet eens mooi maken! Nou, dan vind ik er al helemaal niks aan. Het zal vast wel nuttig zijn voor het onderhouden van zakelijke contacten, maar het feit dat ik geen LinkedIn heb heeft tot nu toe nog niemand tegengehouden om me via andere manieren te vinden. Beetje moeite doen voor mijn aandacht, dat zie ik graag.

Dan houden we nog Twitter over. Onzin onzin onzin... dacht ik... Totdat ik me een week geleden in een baldadige bui besloot aan te melden. Gezien mijn recentelijke verslaving aan espresso-fictie wel een leuk medium, dacht ik. Tot een half uur geleden vond ik er nog niet zo bijster veel aan. Toen kreeg ik ineens een mailtje dat ik gevolgd werd. He, nou begint het leuk te worden.

Maar voor de rest... Moet dat nou echt?

2 reacties:

Jane zei

Hey, ik laat net op je twitter een bericht achter dat er op je face book een melding staat dat er via hyves een aankondiging gedaan wordt over de lopende trend op linked in. Wil je dit even diggen? En linken naar je profiel op myspace?

knuf bella

Noortje zei

En dat bedoel ik! :D