De Boekenwurm: Serie compleet!!!!

Ik heb al eerder genoemd dat ik bezig ben met de Kushiel-serie van Jacqueline Carey. Al sinds het eerste boek Kushiels Pijl ben ik compleet verslaafd geraakt aan haar boeken. Het is ook echt iets wat in mijn straatje past: Hoewel de wereld er qua geografie uitziet als de bestaande, speelt het zich af in een soort van renaissance achtige tijd. Veel bestaande mythologie, aangepast aan het verhaal. Daar houd ik sowieso al van. Gooi daar een mooie, intelligente heldin (Phedre) bij, een toegewijde krijger (Joscelin) en levendige personages betrokken bij grote intriges, kruid het met sensualiteit en exotische goden en godinnen en mij heb je.

De eerste triologie verslond ik dan ook. Meerdere malen zelfs. En toen het eerste boek van de tweede triologie uitkwam was ik er als de kippen bij, ookal was deze alleen nog beschikbaar in het Engels. En wat een tegenvaller was dat. Toch boek 2 gekocht. Was al beter, maar nog lang niet zo meeslepend als de eerste triologie. In eerste instantie weet ik dat aan het Engels. Dat het gewoon anders las en het gevoel wat ik daardoor kreeg anders was. In tweede instantie aan de andere hoofdpersoon. In plaats van de heerlijke Phedre was dat nu haar broedende pleegzoon Imriel. Nou, ik ben in het weekend begonnen aan boek drie, Kushiels Mercy, en... gelukkig, gelukkig... weer heeeerlijk verslavend!

Nou bleek dat Jacqueline Carey weer aan een nieuwe serie is begonnen. De Naamah-serie. Ik heb op de site van de schrijfster het eerste hoofdstuk van het eerste boel al gelezen en ik heb het vermoeden dat ik weer net zo van die hoofdpersoon ga houden als van Phedre. Het boek is nu uit, in het Engels, maar in hardcover. Ik wacht op de paperback versie. Als ik zo lang kan wachten.

0 reacties: