Need some specs?

Afgelopen week hebben Pat en ik een nieuwe laptop gekocht. Nou had ik zelf al een laptop en ik heb er een van het werk, dus dat lijkt overbodig. Lijkt. Nog afgezien van het feit dat ik het toetsenbord van mijn werklaptop heb gesloopt (hij lust geen chocolademelk), zijn de internetinstellingen zo afgesteld dat ik het beveiligde netwerk op mijn werk op kom. Thuis zet ik dat anders, op mijn werk weer terug en om een of andere stomme reden kom ik dan op mijn werk het netwerk niet meer op. Lekker handig.

Mijn huidige laptop heb ik gekocht voordat ik naar Spanje ging, in 2004 nu. Ding doet het nog perfect hoor, niks mee aan het handje. Maar hij kan niet op internet. Nou ja, zou wel kunnen natuurlijk, maar dan krijg je het feit dat dat ding geen virusscanner heeft. En er staat nog Office 98 op. En de batterij is lam.

Ok, eerlijk is eerlijk. We hebben geen nieuwe laptop nodig.

Maar goed, we wilden er toch een. En zodra je dan gaat kijken wat er allemaal te vinden is, wordt je er gewoon tureluurs van. Kijk, het enige wat wij ermee willen, is internetten, Word gebruiken en af en toe een filmpje kijken. Misschien een keertje Photoshoppen. Het moest een 15,x inch scherm zijn (ik wilde eigenlijk iets van 13, Pat 17, dus het werd 15) en -hoe mutsig het ook moge klinken- het moest een mooi ding zijn. Liefst in een schattig kleurtje.

In eerste instantie keken we naar een Dell. Voor de schattige kleurtjes moet je tenslotte toch echt daar zijn. Maar Pat is iemand die het hele internet afstruint naar een geschikte en de meest goedkope laptop en vervolgens altijd een net iets andere in een winkel koopt. Dell zat er dus niet in. Leuk kleurtje viel af.

Dus ga je verder kijken. Geheugen, processorsnelheid, harddisk, videokaarten, pfffff.... het zal allemaal wel. Ik hoef geen 500GB harddisk met een superduper videokaart waarmee je op hoog niveau kan gamen!!! Mijnenveger, Patience en Visje Visje spelen, kan ik ook zonder videokaart. Gewoon... simpel. Als ie maar snel is. Dat is alles. Oh, en mooi. Dat nog steeds. Ik hou van mooie dingen.

Natuurlijk zijn we wel geslaagd. Niet al te veel poespas, glimmend zwart met zilveren krijtstreepjes en cirkeltjes. En blauwe lichtjes. (Nu klink ik echt als een wijf: wat voor auto heb je? Een rooie! *rollende oogjes*).

Oh ja... en hij doet het ook nog goed. Ook niet onbelangrijk.

2 reacties:

Anoniem zei

Ha Noor, ik ben ook hard aan een nieuwe toe! Ik mail Patrick de specificaties wel even, misschien heeft ie nog een tip hahahaha

x C

Noortje zei

Dat mag, als je maar niet denkt dat ik wéér alle winkels langsloop om prijzen te vergelijken :)