Over het werken met mannen

Mijn hele afdeling bestaat uit mannen. Dat is op zich niet raar in de IT, vrouwen zijn daar nu eenmaal in de minderheid. Over het algemeen denk ik daar niet eens bij na, tenzij ik weer iemand hoor roepen: "Laat Noortje het maar niet horen!" Meestal is dat dan een vrouwonvriendelijke opmerking. Ach, zolang het goedbedoelde plagerijtjes zijn, doe ik gezellig mee. Mannen, vrouwen, het zal mij een worst wezen met wie ik werk.

Maar er zijn wel nadelen aan het werken met alleen mannen. Even lekker roddelen over wijvendingen zit er nou eenmaal niet in. Ook houden ze zich over het algemeen wat minder bezig met uiterlijk, kleding en schoenen. Nu ben ik geen modepopje en vind ik het niet zo erg dat daar niet op wordt gelet, maar het is gewoon jammer dat pas een week nadat je je haar rood hebt geverfd (en dan bedoel ik ook ROOD) aarzelend aan je gevraagd wordt: "Was je haar altijd al die kleur of..."

Mannen zien ook niet dat je je nieuwe kick-ass killer heels aan hebt. Tegen vrouwelijke collega's kan je dan nog zeggen: "Moet je eens zien wat ik nu gekocht heb!" Bij mannen? Nee, dat gaat niet werken. Dan krijg je hoogstens de opmerking: "Dat je daar op kan lopen zeg." Ze vinden ook dat een riem alleen een broek op mag houden. Een schattig riempje als accesoire? Waar is dat dan weer goed voor? Hetzelfde geldt voor die leuke strik die van dat simpele bloesje iets heel leuks maakt. Een bolero? Waarom zou je een gekrompen trui aan trekken? En dan vond je net dat je er zo leuk uitzag.

Ach, ze zijn er nu in ieder geval aan gewend dat er een vrouw bij ze zit. In het begin kreeg ik nog algemene mailtjes die begonnen met "Beste heren,"...

6 reacties:

Laila zei

Heel herkenbaar :). Ook mijn manager zegt nog steeds: hey gasten!!!! Uhhh...???

OG zei

Wauw,
Jij zit bij alleen maar ITers?
Geniet er van zo lang het duurt. Er zijn niet veel vrouwen die de mogelijkheid krijgen ITers in hun natuurlijke omgeving te observeren. Het schijnen van nature hele schuchtere wezens te zijn.
Maar vergis je niet, ze kunnen meestal goed observeren. Misschien dat ze kleding wat minder interessant vinden en waarschijnlijk weten ze ook niet eens wat een bolero is. Het is niet zo zeer dat ze het niet zien, ze zullen er alleen niet zo snel iets over durven te zeggen.
Als jij je haar rood hebt geverfd (en dan bedoel ik ook ROOD)... :-) Dan zal dat heus wel zijn opgevallen. Maar ja, het blijven schuchtere wezens. Naar je toe lopen en een gesprek beginnen over de kleur van je haar is misschien letterlijk een stap te ver. Het duurde waarschijnlijk een week voordat het moment zich voordeed dat de stap (letterlijk) niet meer gezet hoefde te worden.
Tja, hoe krijg je dan het gesprek op de haarkleur om er een complimentje over te geven? Juist, door die vraag te stellen.
Wees niet te hard naar ze. Ze doen hun best. Maar omgaan met vrouwen zijn ze nu eenmaal niet gewend.

Succes!

Noortje zei

Tja, daar heb je dan ook weer gelijk in, daar denk ik dan weer niet over na. En niks ten nadele van de ITer natuurlijk, mijn werk is (nou ja, ik moet ondertussen zeggen: was) juist zo leuk door de collega's :)

OG zei

Ben ik al door de mand gevallen. ;-)

Noortje Merks zei

Al een tijdje :) Je herinnerde me er toen zelf aan dat ik nog niet gereageerd had op je reactie ;)

Alleen waar OG nou voor staat??

OG zei

Ow, dat had ik dan even niet onthouden. Duurde ook ruim een jaar voordat ik die eerste reactie er neer gezet had. En... Waar OG voor staat is misschien niet zo'n goed idee om dat hier uit te leggen. Haha.