Zie ginds komt de stoomboot...

Nou ja, ondertussen is de stoomboot alweer vertrokken. Zonder enige vermelding van de Sint op dit blog is hij gekomen en weer gegaan. Dat kan niet natuurlijk. Als rechtgeaarde Sinterklaasvierder wil ik er toch nog even een woordje aan wijden. Nou was het de laatste tijd een beetje te druk om te bloggen, dus ik ben niet meer op tijd. Maar beter laat dan nooit natuurlijk.

Eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren vier ik met de familie Sinterklaas. En dan bedoel ik de hele familie. Deze is overigens niet zo groot: Opa, Oma, Oom, Tante, Neef, Nichtje, Pa, Stiefma, Stiefzusje, Zusje, ik en eventuele aanhang. Behalve de mijne. Pat heeft een aversie tegen Sinterklaas (heeft volgens mij iets te maken met trekharmonicas, maar vraag me geen details), dus behalve de eerste paar jaar, heeft hij nooit meegedaan.

Ik heb het altijd leuk gevonden. Vooral ook omdat de cadeautjes volledig ondergeschikt zijn. Het ging er echt om watvoor surprise je kreeg, hoe je in de maling werd genomen en wat voor ellenlang gedicht erbij zat. en dan hadden we altijd een uren durend spelletje om te bepalen wie er de volgende keer aan de beurt was.

Dit is in de loop der jaren wel wat veranderd. Het bedrag voor de cadeautjes daalde naar tussen de 5 en 10 euro, wat bijna altijd dezelfde cadeaus betekend. Axe of een ander doucheluchtje voor de mannen, kaarsjes voor de vrouwen. We hebben zelfs een jaarlijks terugkerend gedicht voor de kaarsjes: Ze zijn nog steeds niet schaars, hier komt weer een... Maar wat ik zei, het gaat niet om de cadeaus. Jammer genoeg is de Sinterklaasavond wel steeds korter geworden (oude mensjes zijn snel moe, jonge mensen moeten vroeg naar bed), dus dit jaar was ook het spelletje afgevallen. En omdati iedereen druk is en eigenlijk niet meer zo op de hoogte is van elkaars wel en wee (toch een vereiste voor een goede surprise), worden de pesterijtjes steeds minder. Jammer, jammer.

Natuurlijk is het nog steeds leuk om met de hele familie bij elkaar te zijn, maar ik heb wel een verzoekje voor volgend jaar... zullen we het niet nog verder uitkleden?

3 reacties:

Anoniem zei

Je hebt helemaal gelijk, volgend jaar weer lekker ouderwets, dan in Lelystad en dan maken we nachtwerk van en "vreselijke" surprises. Het bij elkaar zijn is voor mij wel het belangrijkste daar heb je ook gelijk in. xxx pa

Maaike zei

Ben ik eens met die lieve vader, en met jou.. Is gezellig om met z'n alle bij elkaar te zijn, en die leuke surprises komen wel weer, hihi.

Noortje zei

Ok! Dan zeg ik: Op naar volgend jaar!!