Over goede voornemens

Gistermiddag ging ik fitnessen. Ik vond het al druk op de parkeerplaats, maar dacht eerst dat dat kwam omdat er veel mensen aan het winkelen waren. Maar zodra ik de sportschool inliep wist ik dat ik verkeerd had gedacht (ja echt, dat gebeurt ook wel eens :)). Het hele eerste gedeelte van de zaal -waar de meeste fietsen, loopbanden, crosstrainers en andere "afvalapparatuur" staan- was he-le-maal vol. Het is weer een nieuw jaar, de goede voornemens zijn weer voorgenomen.

Natuurlijk zaten er wel een paar vaste gasten tussen, een paar "goede voornemers" verraadden zich alleen maar door in verwondering tien minuten rond een toestel te dwalen of door hun spastische bewegingen op een crosstrainer (die heb ik ook gehad overigens, maar dat was in het begin) en bij sommigen was het wel overduidelijk dat zij het afgelopen jaar niet (waarschijnlijk zelfs nooit) sportief zijn beziggeweest.

Ik heb zelf al jaren geen goede voornemens meer. Eerst omdat ik geen idee had wat ik mezelf moest voornemen, nu omdat ik vind dat als je iets wilt gaan doen, je je dat niet moet gaan voornemen, maar dat je dat moet gaan doen. Liefst meteen. Ik snap het wel hoor, het nieuwe jaar is natuurlijk een mooi startpunt en sommige dingen zijn gewoon niet slim om tijdens de feestdagen te starten (ik noem bijvoorbeeld afvallen. Veel te veel lekker eten.) Maar uiteindelijk is het gewoon uitstellen. En je weet wat zeggen: Van uitstel komt afstel. Bovendien, als je echt wilde afvallen of wilde stoppen met roken (ik noem maar iets) dan wist je dat waarschijnlijk ook al voor de feestdagen. Lijkt mij tenminste.

Er zijn ongetwijfeld mensen die wel serieus met hun voornemen bezig zijn. Maar ik vermoed dat over een week of twee, maximaal een maand, de sportschool weer een stuk rustiger is.

1 reacties:

Anoniem zei

Heel herkenbaar, de mijne was ook ineens overbevvolkt!
x C