Over hobbies

Wie kent die reclame nog van die man die bij een datingbureau de video's van de kandidaten aan het bekijken is? Ik geloof dat het een reclame was voor koekjes ofzo. Ik zie die vrouw nog zitten: "Ik hou van hobbies, puzzelen en misschien ben jij wel het laatste puzzelstukje." Nou, das lekker.

Schoot me zomaar even te binnen. Ik zat me namelijk af te vragen hoe je aan een hobby komt. Ik bedoel, als kind wordt je door je ouders op een sport gedaan, ga je via de basisschool blokfluiten of misschien wordt muziek maken/zingen/tennissen/macrameeen je wel met de paplepel ingegoten. Dan groei je ergens in.

Maar je kan natuurlijk ook ergens uitgroeien. En dan? Niet dat ik zoekende ben, ik heb nog meer dan genoeg op mijn verlanglijstje staan, maar mijn hersens hadden tijd over en dan gaan ze zich dingen afvragen. Dan gaan ze ook op internet snuffelen. En dan kom je natuurlijk dingen tegen zoals theezakjes verzamelen, het o zo populaire Zumba, kotszakjes verzamelen (leeg, hoop ik?), dingen laten ontploffen, grafstenen fotograferen etc. Je kan het zo gek niet verzinnen. Zelfs voor de schoonmaakfreak (is schoonmaken dan op zich niet je hobby??): Extreme Ironing, op zo extreem mogelijke plaatsen je strijkkunsten vertonen. Moet je eerst die Mount Everest beklimmen met die strijkplank op je rug om je strijk te doen. Mwa, niet echt my cup of tea zullen we maar zeggen.

Maar het allesleukste vind ik eigenlijk dat je van echt alles je hobby kan maken. En dat besefte ik eigenlijk pas toen ik al die (in mijn ogen) vreemde dingen op internet vond. Dus beste kotszakjesverzamelaar, succes met jeverzameling, mocht ik mijn maaginhoud weer eens in zo'n ding legen zal ik aan je denken.

0 reacties: