Schrijf, schrijf

Ik besloot even te stoppen met bloggen omdat ik meer zin had om me op mijn andere verhalen te richten, mijn fictie. Nu is natuurlijk de vraag: is dat ook gelukt? Jazeker. Ik heb een paar korte verhalen geschreven en een stukje boek.

Is dat nou echt nuttig, hoor ik je afvragen. Nee natuurlijk niet. Verhalen schrijven (en ook bloggen wat dat betreft) is niet nuttig, behalve dan dat ik het gewoon leuk vind. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet een beetje bekendheid wil. Dus, aangezien ik tijd, zin en inspiratie had om te schrijven, heb ik mezelf ingeschreven voor twee schrijfwedstrijden en een tweetal doorlopende schrijfprojecten.

Kan ik geld winnen? Ehm... nee, met de wedstrijden niet. De doorlopende schrijfprojecten van Ikvertel.nl en INKTogether bieden winnende deelnemers wel een geldprijsje. Maar daar doe ik het niet voor. Ik vind het leuk als mensen mijn verhalen lezen en ik zou het super vinden als ik door het winnen van een wedstrijd een van mijn verhalen gepubliceerd kan krijgen. Bovendien kan ik meteen zien of ik uberhaubt wel genoeg schrijftalent heb om iets te winnen. Dat hoop ik natuurlijk.

Dus ik heb een kort verhaal ingezonden voor de Rotterdamse Verhalenwedstrijd en één voor Short Story van uitgeverij Nadorst. Van beide wordt de uitslag in maart bekend gemaakt, dan zal ik ook mijn verhalen op de Hoofd vol verhalen site zetten. En natuurlijk laten weten of ik iets heb gewonnen!

Ik zeg Duimen maar!

P.S.
Ik kwam er net achter dat ik 4e ben geworden voor de Ikvertel.nl Schrijversprijs voor Q4 2009!! Gewonnen? Een oorkonde :) Ik heb stiekem gekeken hoeveel verhalen er in totaal meededen en dat waren er bijna 130. Het idee dat ik 4e ben geworden van bijna 130 vind ik nog leuker dan de hele oorkonde!

0 reacties: