...a window opens

Als een deur sluit, gaat er een raam open. Je hebt ook de versie: Als er een deur sluit, gaat er een een andere deur open, maar die vind ik niet zo leuk. Bovendien was mijn nieuwe kans lichtelijk vreemd (voor mij tenminste), dus ik vind het toepasselijker dat hij door het raam komt.

Ik vroeg me een tijdje terug al af hoe je aan een nieuwe hobby komt. Gezien het feit dat ik de enige hobby die ik ook serieus heb beoefend recentelijk heb uitgezwaaid, wilde ik een nieuwe passie. Veel mensen zouden dan niks doen, of wat vaker naar de sportschool gaan, maar ik vind het leuk om op een vaste dag in de week in een groep iets te leren wat helemaal niks met werk te maken heeft. Dus ik moest op zoek, en dat ging verassend makkelijk.

Het enige wat ik er voor nodig bleek te hebben was een al maanden geleden opgesteld to-do lijstje, een plotselinge onwaarschijnlijke ingeving en een stel jeugdherinneringen. Voor mijn 101 things-project had ik namelijk al besloten dat ik in de komende twee jaar in ieder geval dansles moet gaan volgen. Daarbij dacht ik in eerste instantie eigenlijk aan iets van salsa of latin. Maar toen kwam de onwaarschijnlijke ingeving.

Klassiek ballet. Nee, dacht ik eerst, hoe kom ik daar nou bij? En daar kwamen de jeugdherinneringen: hoe ik dat ene balletverhaal uit de Tina keer op keer verslond en hoe ik de stervende zwaan uit die oude Shell reclame stiekem nadeed op mijn kamer. Hmmm... dacht ik toen. Ballet?

In eerste instantie dacht ik er niet serieus over na. Tenslotte, ik was toch al te oud om dat nu nog te gaan doen. Bovendien, hoe suf klinkt het als je zegt dat je op ballet zit? Veel te stereotiep en hou ik helemaal niet van stereotiep. Pencak silat klinkt tenminste nog stoer. Maar het bleef knagen. Tot ik kwaad werd op mezelf. Ik, die geirriteerde blogs loop te schrijven over mensen die dingen niet doen omdat ze "te oud" zijn, of zich door de mening van andere laten beperken, diezelfde ik doe nu precies hetzelfde!!! Shit, ga je schamen, Noortje!!

Dus dat deed ik, heel even, vlak voordat ik informatie opvroeg opvroeg over klassiek ballet voor volwassenen. En zo kwam het dat ik vorige week woensdag een proeflesje mocht mee doen.

Ok, ok, begin maar met lachen. Pat, mijn pa en de schoonouders hebben me al hartelijk uitgelachen en Zusje keek me ook al raar aan, dus kom maar op, ik kan het hebben. Pffff, ga ik eindelijk iets vrouwelijks doen en dan vindt iedereen me raar. Ach, laten we het er maar op houden dat het even moet wennen.

Voor mij ook, want het is een stuk intensiever dan je zou denken. Je gebruikt elke spier die je hebt en je hebt een goede lichaamsbeheersing nodig. In plaats van snel en hard moet het nu langzaam en sierlijk. En het liefst ook nog op de maat van de muziek. Zegt de zin: "Een olifant in een porcelijnkast" je iets? Juist, ik voelde me de olifant :) Maar ik lijkt er wat gevoel voor te hebben, dus de vooruitzichten zijn hoopvol! En ik kan niet wachten tot de volgende les.

5 reacties:

Manon zei

...........

Kitty zei

Ik vind het dapper! Zo raar is het niet: ik heb ook op ballet gezeten en combineer thans mijn wekelijkse uurtje op-de-bank-zitten-in-de-zaal met zumba en dance blast. Sinds wanneer is het trouwens zo dat een hedendaagse homo universalis uitgelachen wordt? Zeg ze maar dat jouw horizon veel breder is... En je lichaam veel smaller. ;)

Anoniem zei

Ik je uitlachen??? Ik deed bij je thuis voor hoe je een piroette draait, een pas de deux maakt, ik heb zelfs aan Patrick voorgesteld om op zolder een trapleuning te maken met spiegels zodat je kunt oefenen. Ben hartstikke serieus, zelfs zo dat ik een tutu en een maillot voor je aan het zoeken bent!!!! Je hebt gelijk hoor, ik vind het stoer (jawel!!!) dat je het doet, echt Noortje... roeien tegen de stroming in, toppie!!! xxx pa

Noortje Merks zei

Pap, dat noemen ze uitlachen :)

Ik vind de Homo Universalis een hele goeie Kitty! Die hou ik erin. Je hebt gelijk: Eigenlijk is dans en pencak geen hele rare combo, maar ik denk dat je dat pas doorhebt als je het ervaren hebt. Maar ach... als we het zelf maar leuk vinden toch. Tot binnenkort op de bank ;)

Manon, het is niet .......... het is EPIC! XD

Anoniem zei

Leuk Noor! Alleen die tutu?! Ik weet het niet hoor meneer Merks.... Das meer mijn afdelin g hahaha ;-)
Mail je later dezde week met wat data (ja, nu echt )
x C