Over de financiele crisis en richtingaanwijzers

Het is een moeilijke tijd tegenwoordig. Mensen hebben minder geld te besteden en bezuinigen daarom op alles waarop ze kunnen bezuiningen. Dat is logisch en dat begrijp ik. Maar mensen... lieve, lieve mensen. Als je toch besluit om een auto te komen, nieuw of tweedehands, dat maakt niet uit, bezuinig dan alsjeblieft niet op je richtingaanwijzers.

Het is de laatste paar weken weer flink wat drukker op de weg. Logisch gevolg is dat de weg voller is, je langzamer gaat rijden en daarom dus óf eerder van huis moet, óf later op je werk aankomt. Sommige mensen willen daar duidelijk niet aan. Die verwachten dat als ze hun normale tijd vertrekken ook op hun normale tijd aankomen. Dus hebben ze haast. En op die momenten was die wegbezuinigde richtingaanwijzer wel erg prettig geweest voor hun medeweggebruikers. Dan kunnen die tenminste reageren op de aanstormende auto die zich in dat kleine plekje wurmt.

Ook ik wil tijdens die drukke ochtendspits met alle liefde ruimte maken. Maar ja, als ik niet kan zien dat je naar rechts wilt omdat je op het laatste moment toch nog hebt besloten om de afrit te nemen, moet je vooral niet boos op mij worden. Jij was de krent die niet dat extra geld wilde uitgeven voor een complete auto.

0 reacties: