Over ziekenhuizen en vakantie

Nou, zoals afgesproken kregen we gisteren te horen wat er precies gaat gebeuren. En het valt mee. Niet alleen que behandeling en dagen die we (Pat) in het ziekenhuis moeten doorbrengen, ook omdat we nu weten waar we aan toe zijn. Weten wat er gaat gebeuren, hoe vervelend dat ook mag zijn, geeft gewoon ontzettend veel rust. Je hebt iets om naar toe te leven. Niet in de prositieve zin van het woord natuurlijk, maar toch, je hebt houvast.

Pat gaat een kuur krijgen met hoge dosis chemo en stamceltransplantatie. Dat betekent heel simpel gezegd dat de chemo zijn imuunsysteem helemaal platgooid. Om dat weer op te peppen worden er voor de kuur stamcellen geoogst uit zijn bloed en na de kuur weer teruggeplaatst.

Volgende week donderdag wordt er begonnen met een 3 daagse chemokuur, en in de tien dagen daarna moeten we thuis dingen inspuiten om de aanmaak van stamcellen te stimuleren. Deze worden dan geoogst (apart woord he, in deze context :)) Weer 10 dagen daarna wordt er begonnen met een andere chemokuur van 3 losse dagen verspreid over 5 dagen (waarschijnlijk poliklinisch). Dan ongeveer 20 dagen niks en dan 7 dagen ziekenhuis waarvan 4 dagen chemo, twee dagen rust en één dag stamcellen terugplaatsten. Als alles goed gaat en Pats lichaan kan het aan, wordt het laatste nog eens herhaald en dan zouden we er vanaf moeten zijn.

Veel losse dagen dus, hopelijk veel poliklinisch en veel tijd tussen behandelingen. Voor ons doen valt het dus wel mee :) We zijn dus wel onder de pannen tot half juli en onze zonvakantie hebben we helaas moeten annuleren, maar er is vóór de eerste hoge dosis kuur nog genoeg tijd om een weekje er tussenuit te gaan. En we gaan dit weekend de energie even flink opladen aan het strand, in het Kurhaus. Met deze voorbereiding moet het helemaal goed komen toch :)

1 reacties:

Anoniem zei

Heel veel sterkte voor jullie allebei!!!!

Liefs Sophie