De Boekenwurm en de ontdekking van Harry Potter

Ik ben een grote fan van Harry Potter. De films dan. Want ik moet bekennen dat deze leesfreak, deze enorme boekenwurm, deze verslinder van alles wat enigzins fantasie is... nog geen enkel Harry Potter boek had aangeraakt.

*geschokte stilte*

Ja ja, ik weet het. Ik ben er al vaak genoeg door HP liefhebbers op gewezen dat dat een absoluut schandaal is. Maar op een of andere manier trokken de boeken me gewoon niet. Misschien omdat ik de films zo leuk vind. Boeken zijn meestal veel beter dan de films die er van gemaakt worden en ik zou het jammer vinden als ik daardoor anders naar de films zou kijken. Dus bleven de HPs uit de boekenkast.

Tot het afgelopen weekend.
Toen waren we een weekendje weg. Bungalowtje gehuurd in de Limburgse bossen, met mooier weer dan voorspeld en tot onze verassing een heerlijk bad. En met een stapel boeken in de kast. Harry Potter boeken om precies te zijn. Tja, toen kon ik er natuurlijk niet meer onderuit.

Leuk? Ja zeker. Vreselijk, niet-mogelijk-om-neer-te-leggen-verslavend? Nee, dat niet. Misschien omdat ik al weet hoe elk boek gaat aflopen, behalve natuurlijk het laatste. En daar werk ik nu langzaam naartoe. Want uiteraard is mijn boekenkast na het weekend toch aangevuld met een 7-tal nieuwe boeken.

0 reacties: