Run Noortje, Run!

Een hele tijd terug was ik begonnen met hardlopen. Als in: alweer bijna een jaar geleden. En ik moet toegeven dat dat eigenlijk best wel goed ging. Het waren geen hele lange rondjes, maar ik ging er in ieder geval twee keer in de week op uit. Maar ja, je kent het wel, dat wordt het weer wat minder en voor je het weet ben je een aantal maanden niet gegaan en heb je helemaal geen zin meer om die luie reet van de bank te rollen.

Dus aan het begin van dit jaar wilde ik een nieuwe poging wagen. En ook dat begon goed. Ik was zelfs zo gemotiveerd dat ik mezelf had ingeschreven voor de Lelystadse Zeebodemloop. Die wordt elk jaar gehouden en je kan kiezen uit de 4 en 8 km en de 10 Engelse mijlen. Nou, dat is lekker in de buurt natuurlijk en ik gokte dat de 4 km nog prima haalbaar was, dus vandaar het besluit dit eens te gaan proberen.

Maar ja, dan moet er wel getraind worden. En met de hectiek van de laatste tijd was mijn normaal gesproken al moeilijk te motiveren achterwerk compleet energieloos en wilde alleen maar slapen. Bovendien zou op de dag dat de loop gehouden wordt, 5 juni, Pat in het ziekenhuis liggen. Dus was ik al aan het besluiten om maar af te zeggen.

Ho! Stop! Echt niet dus he!

Moest ik mezelf toch even tot orde roepen. Ik mag dan misschien nog maar een maand hebben om te trainen, maar zo heb ik in ieder geval een motivatie om toch nog iets te doen. Bovendien, mijn oefenrondje van 3km ging gisteren best goed, dus binnen een maand één km verder is best haalbaar. En de loop is 's ochtends, dus dan kan ik de rest van de dag mijn mannetje nog vervelen met het opscheppen over mijn goede tijd. Hoop ik :)

Ik streef ernaar de 4km binnen het halve uur te lopen. Als ik net zo hard loop als tijdens mijn oefenrondjes zou het in 27 minuten kunnen, dus ik hoop stiekem dat ik de 25 minuten ga halen. Maar gezien mijn weinige oefening ben ik al blij als ik de volledige 4 km kan blijven rennen :)

5 reacties:

Laila zei

Volgend jaar Dam tot Damloop?

Noortje Merks zei

pfff, nee hoor. Als het vaker dan eenmalig wordt blijft het alleen in Lelystad!

Jane zei

en is t gelukt?

Noortje Merks zei

ehmmm....

nee...

*bloos*

Ik was zo moe en de laatste keer hardlopen was 2 maanden geleden, dus het leek me slimmer om het maar even uit te stellen.

*kijkt schuldig*

Volgend jaar beter.

Cryptic zei

Toch respect! Ik haal het eind van de straat niet eens:)