If your shoes look like shit...

Vanochtend hoorde ik over de radio dat er een onderzoek was gedaan naar het schoenenkoopgedrag van vrouwen. Waarom je daar een onderzoek naar zou willen doen weet ik niet (behalve om zo aan je man te bewijzen dat je écht niet zo veel schoenen koopt als dat hij zegt dat je doet), maar goed, ze hebben het gedaan en de resultaten zijn dus bekend.

Ik ben zelf nou niet echt een Imelda Marcus. Mijn mening. Pat vindt van wel. Die snapt niet waar ik 6 paar schoenen en 2 paar slippertjes voor nodig heb. Nou... dat lijkt me logisch: 2 paar zijn laarzen. Dat is prima als het niet al te warm is, maar met de huidige tropische temperaturen zul je mij echt niet in mijn halve snowboots zien lopen. Dan heb je nog de zwarte pumps. Leuk, maar die trek je niet aan onder een hoofdzakelijk witte outfit. Daar zijn dan weer de witte ballerina's voor. Daar kan ik zelfs nog mee autorijden. Met mijn favoriete paar schoenen, nonchalante gympjes met killer heels (super combi!), is dat een onmogelijkheid, dus rest nog de autorijgympies.

Dus ik vind mijn hoeveelheid schoenen niet meer dan logisch. Gelukkig ben ik niet de enige. Het onderzoek wees namelijk uit dat vrouwen gemiddeld 7 paar schoenen per jaar kopen en daar €35,- per paar aan uitgeven. In dat geval ben ik niet zo erg. Sommige schoenen draag ik jaren (mijn snowboots, of mijn hooggehakte slippertjes), maar van de meeste schoenen weet je dat ze het niet langer uithouden dan een jaar. Dus dan moet toch die hele voorraad elk jaar weer vervangen worden.

Dat die mannen dat nou niet snappen...

2 reacties:

Anoniem zei

Vind 6 paar ook erg meevallen hoor :-)
Mijn collectie: 1x sportschoenen, gewoon lekker om af en toe op te lopen, 3 paar werkschoenen, 2 paar pumps, 1x spin schoenen, 2x slippers, 1x birkenstocks (ziet er niet uit, maar loopt wel lekker), 2x nette platte schoenen (waarvan 1 hoognodig aan vervanging nodig is...)
Dus het kan nog erger hoor Pat ;-)

xx Max

Noortje Merks zei

Oh, als je zo kijkt moet ik ook nog mijn hardloopschoenen, fitnesschoenen en dansschoentjes meerekenen. 9 paar totaal dus :)

Maar dan win jij het nog steeds XD