Vrijgezellig!

Afgelopen zaterdag had ik een vrijgezellenfeestje. Nee, niet die van mijzelf, maar die van Max. Ik zat samen met 3 anderen in de organisatie en na een aantal maanden plannen is het dus zaterdag van gekomen. Mocht je ooit een vrijgezellenfeest plannen, geef het ruim van te voren aan iedereen door en blijf ze achter hun broek aan zitten. Dat deden wij namelijk ook, en toch kregen we te maken met mensen die ondanks alle grootspraak vooraf, toch ineens niet konden. En je hebt altijd natuurlijk altijd de mensen die nooit meer reageren. Beetje jammer.

Sorry, even een frustratie vooraf, nu over naar het leuke gedeelte :)

Maar goed, alles was gepland en zaterdag werd de aanstaande bruid om 8.30 overvallen en meegesleept naar Amsterdam. Daar stond de hele groep namelijk een professionele fotoshoot te wachten. Eerst kregen we een workshopje visagie (de bruid werd opgemaakt). En aangezien er -op één of twee mensen na- geen fanatieke make-up gebruikers in de groep zaten zat iedereen de visagist (met wapperende handjes en al :)) eerst vol onbegrip aan te staren, om vervolgens met een vies gezicht een dikke laag make-up aan te brengen. Waarna er door iedereen werd beaamd: Ik voel me zo niet als mezelf!! Maar ook: Wauw, jij ziet er echt mooi uit!

Gelukkig viel dat dikke plakaat niet meer zo op toen we eenmaal de fotostudio ingingen. En dat was leuk! Ik was een beetje bang dat we daar als bange muisjes stijf voor de camera zouden staan, maar de fotograaf was echt goed, liet ons op ons gemak voelen en paste de muziek, het decor, de poses (onopvallend) zo aan dat iedereen een shoot kreeg die bij zich paste. En natuurlijk hebben we ook een paar leuke groepsfoto's met de bruid-to-be (die helemaal los ging voor de camera :)). We krijgen de foto's pas vandaag of morgen, maar ik ben er zeker van dat we allemaal zeker een paar mooie foto's hebben. En ik kan niet wachten :)

En na dat avontuur stapten we op de trein naar Leiderdorp voor een Italiaanse kookworkshop. Bijna allemaal kooknono's, getuige de rondvliegende zinnen "Is dit een pomedori-tomaat of dit?" "Wat is polenta?" "Ehm... meneer de kok... wat nu???", maar het vier gangen diner wat we geproduceerd hebben was om je vingers bij op te eten. En het was geen simpele pizza ook: Vitello Tonato (met een overheerlijke zachte tonijnmayonaise), Ravioli met truffelsaus om je vingers bij af te likken, zon (nou ja, oven) gedroogde tomaatjes met boterzachte kafsoester, heerlijk koffieijs en een tiramisu waar veel te snel een eind aan kwam. Allemaal vanaf de basis zelf gemaakt... en nog biologisch ook! En nog beter: we kregen alle recepten mee naar huis!

Ik had een geweldige dag, de andere deelnemers hadden een geweldige dag en -het belangrijkst- de aanstaande bruid had een geweldige dag. Een mooie afsluiting van de vrijgezellentijd zou ik zeggen!


Note: Hieronder volgt de reclame, voor degene die ooit in de toekomst ook iets moet regelen en van de bruid geen toestemming heeft om een stripper in te schakelen :)
Fotoshoot: Superstarz
Kooksessie: De Zijlstroom

2 reacties:

Anoniem zei

Het is mij....Max.....
Ik heb een fantastische dag gehad!!!!!!!! Echt super gaaf en vond het heel leuk dat er zo veel mensen waren.
Zoals Kim zei is het een mooie voorbereiding op ' de dag' geweest: iedereen heeft elkaar een beetje leren kennen! Op naar het grote festijn!
En het boekje was ook super leuk! De pindakaas op rood was ik al weer bijna vergeten.
Nu op naar jouw party Noor.....

Noortje zei

Daar ging het om he, dat jij een leuke dag had! Dus dat is in ieder geval gelukt :) En de foto's zijn echt heel mooi geworden!!