Over doorrijdende treinen

Afgelopen drie dagen moest ik treinend naar het werk. Als jullie mijn blog regematig volgen dan vermoeden jullie waarschijnlijk wel dat dit niet geheel en al vrijwillig was (auto's en garantiepuntjes), dus ik had er al niet zo veel zin in.

Ik geef toe. Soms heb je de verkeerde mensen naast je, maar over het algemeen is er niks mis met in de trein zitten. Maar voordat je daar ben... dát stuk staat me tegen. Je bent namelijk continu aan het wachten. Je bent te vroeg want je wilt je trein niet missen, dus sta je te wachten. Je bent te laat, dus je hebt je trein gemist en moet wachten op de volgende. En als je je 's ochtends 5 minuutjes verslaapt is het niet zo dat je gewoon 5 minuutjes later in die trein stapt. Nee, dan mag je ook gewoon meteen een half uur later weg. Dus zit je 's ochtends te stressen om die trein te halen.

Je snapt het, mijn algemene instelling ten opzichte van het openbaar vervoer is niet al te positief. Maar maandag begon goed. Ik dacht zelfs nog: Mwa, dit is helemaal zo erg niet.

Ha! Dinsdagochtend. Aansluiting in Almere: Perfect. Het viel me nog steeds mee. Aansluiting in Hilversum: 15 minuten vertraging. Hmpf. Nou ja, dan maar (weer) wachten. Toen verdween de trein van het mededelingenbord en verscheen de volgende. 20 minuten later dan mijn eigenlijke trein. Die bleek 5 minuten vertraging te hebben. Op dat moment vonden ze het ook wel een geschikt moment om om te roepen dat mijn oorspronkelijke trein niet meer zou gaan rijden. Lekker begin van de ochtend (dat ik daarna ook koffie over mijn witte trui gooide was ook niet bevordelijk voor mijn humeur.)

Maar de NS had woensdag nog om het goed te maken. Ochtend: geen probleem. Middag: Aansluiting in Hilversum was prima en ik arriveerde mooi op tijd in Almere. Even 5 minuutjes wachten op de trein van 17.42 en dan kon ik weer instappen. Maar om 17.42 raasde er een trein langs het perron. Juist ja, zonder te stoppen. En om 17.43 werd er omgeroepen dat de trein van 17.42 helaas niet zou rijden vandaag. HIJ KWAM NET LANGS!!!!!

Gisteravond stond mijn autootje weer voor de deur....

Ik hou van jou, auto! Ik heb je gemist.

1 reacties:

Anoniem zei

Joh Noor, dit is nog niets vergeleken bij de combinatie bus & trein ;-)
Dus lief rijbewijs, ik ga je halen!


............ooit.................

Uwer Max