De Boekenwurm: Mijn eigen biebje

Ik heb zelf, in het op één na kleinste kamertje van het huis, een eigen bibliotheekje gemaakt. Zodra we in dit huis kwamen wonen heb mij die kamer toegeëigend, twee kasten, een stoel met een poefje en een leeslamp neergezet en al mijn boeken naar die kamer verhuisd. Nou ja, niet allemaal, aangezien ze toen ook niet allemaal in die twee kastjes pasten, maar eigenlijk hoefde ik alleen maar mijn oude studieboeken eruit te laten.

(Toen)

In de afgelopen twee jaar werd echter steeds meer uit de kast naar de zolder verbannen omdat er gewoon te veel bij kwam. Dus eerst gingen de Garfields de kast uit. Toen volgende de flutromannetjes en daarna de kinderboeken. Dat maakte nog niet genoeg ruimte, dus volgde de boeken die ik niet meer dan één keer heb gelezen.

Maar ja, op een gegeven moment werd de man ook wel een beetje gek van een zolder waar steeds meer stapels boeken op kwamen te staan. En ik wilde een echte boekenkast, zo breed als de muur was, het liefst met een trapje.

Het trapje is er niet gekomen (die kasten waren toch echt te duur), de muurbrede kast wel. Er is nog 19 centimeter over, maar dat komt omdat de kleinste bijpassende kast 20 centimeter was. Ik was superhappy toen we met 5 kasten van de Ikea terugkwamen (yup, het zijn Billys geworden :)) en nog happier toen Pat ze de volgende dag ook allemaal had neergezet.

Zo jammer alleen dat je alleen eerst de oude kasten moet leeghalen (30 keer op en neer lopen naar zolder) en daarna ook alles (dus ook de al op zolder bivakerende stapels) weer terug mag zetten (40 keer op en neer lopen). Maar toen kon ik wel in mijn lekkere stoel, kijkend naar mijn –nu nog lang niet volle- blauw met beuken boekenkast, uitpuffen. Dat wel.

(Nu!)

0 reacties: