Over het plannen van een bruiloft

Dit is namelijk nogal een aparte onderneming. Voornamelijk leuk, maar op sommige momenten verassend of zelfs een beetje confronterend (een frustratie die wellicht in een volgend blog aan de orde komt). En nu we midden in de planning zitten, beginnen we over veel dingen heel anders te denken.

Zo vonden we in eerste instantie een fotograaf helemaal niet belangrijk, zo goedkoop mogelijk en het fotoboek maken we zelf wel. Nu zijn we rond aan het kijken, fora aan het lezen en hebben we het boek van Max en Erwin gezien en beseffen we dat over 20 jaar dit toch de meest tastbare herinneringen zijn die we nog hebben van de dag. Van "500 euro voor een fotograaf???!!! Afzetter!" zijn we gegaan naar "Hij is wel echt duur. Maar als je weet dat je zulke mooie foto's krijgt is dat het wel waard.".

Zo ook de ringen. Simpele gouden band was prima. Het geplande budget per ring was toch echt niet meer dan 300 euro (jajaja, ik hoor jullie al ongelovig lachen). Tot je je bedenkt dat je deze ring de rest van je leven gaat dragen.

Het kopen van een ring is sowieso een verassende bezigheid. Voor mij in ieder geval. Pat wist van te voren precies wat hij wilde en dat is het ook geworden. Ik wist van te voren ook precies wat ik wilde. Simpel, heel smal, glimmend, vooral geelgoud, misschien een beetje witgoud ertussen, afgeronde vormen en absoluut geen steentje. Tja, het enige wat waarvan is overgebleven is simpel. Want eenmaal tijdens het passen bleek ik van glimmende afgeronde banden ouwewijvenhandjes te krijgen en werd ik op slag verliefd op een matgouden, half wit/half gele afgeplatte band en ja... met een briljantje. Ik deed hem om en ik wist het meteen: dit is hem. Natuurlijk hebben we wel flink afgedongen, maar toch... de prijs is dan (tot op bepaalde hoogte natuurlijk!!!!) ineens niet zo belangrijk meer.

Zo krijg je tijdens de planning nieuwe inzichten (zowel in de invulling van je grote dag als in de mensen om je heen) en geef je de dag vorm. Ik vind het enorm verslavend :)

Word -zonder enige twijfel- vervolgt!

5 reacties:

Kitty zei

Leuk he, plannen! Ik word zelf ook altijd helemaal hyper als ik weer wat van de to do list af kan strepen.

Ik weet niet of je al een datum hebt, maar ik heb een aantal vriendinnen die ontzettend mooie en professionele foto's maken. Ik ben in ieder geval van plan om die in te zetten op mijn eigen bruiloft!

Onze planning wijzigt vooral de hele tijd in de dagindeling en wie daarbij aanwezig zijn (of juist niet...). Ik heb daarom maar besloten om het even te laten liggen, anders wordt de mevrouw van de locatie helemaal gestoord van mijn wijzigingen! Oh, en ik wilde vragen hoe jullie dat hebben gedaan met ondertrouw, moet je daarvoor een afspraak maken en hoe? Ik raak namelijk helemaal in de war van de site van de gemeente.

Noortje zei

Hey Kitty,

Ja, ik vind het ook zo leuk als er weer iets geregeld is :)

We hebben nu iemand op oog voor de foto's, waarvan we weten dat ie heel goed is, maar mocht dat niks worden weet ik waar ik zijn moet (datum is trouwens 6 januari).

De dagindeling en gastenlijst is idd een lastige. Die hebben we drie keer veranderd (eerst meer, toen minder, toen iets meer mensen, maar een kortere dagindeling), vorige week gewoon maar de knoop doorgehakt. Geeft veel rust kan ik je vertellen.

Ondertrouw is eerste naar de gemeente bellen voor een afspraak en zeggen dat je belt voor ondertrouw. Dan word je 3 keer doorverbonden :S Ik heb gewoon gezegd dat ik geen idee had hoe het allemaal werkte en toen heeft ze alles uitgelegd :) Tipje: bij de ondertrouw kan je al je achternaam kiezen en kan je een voorkeur voor een ambtenaar doorgeven, handig om alvast over na te denken!

Wanneer is jullie dag eigenlijk?

Anoniem zei

Na je bruiloft ceremoniemeester zijn is een rustige manier om af te kicken :-D
xx Max

Kitty zei

Bedankt voor de info! Wij trouwen in de gemeente Ermelo, dus we hebben uit hun informatieboekje al de enige ambtenaar gekozen die niet over de 50 was én die niks religieus had. We gaan op 11 november volgend jaar trouwen, dus we hoeven eigenlijk nog niet in ondertrouw... Maar omdat het zo'n populaire datum is wil ik misschien toch zo vroeg mogelijk zodat we straks niet zitten opgescheept met een oudere man die Hans Ego heet en "een warm gevoel krijgt bij het verbinden van mensen in de echt".

Ik zal jouw tactiek toepassen, dan komt het vast allemaal goed!

Noortje zei

Max, misschien moet ik het je moeilijker maken ;)

Oh, 11 november volgend jaar is idd een hele mooie datum! Hans Ego klinkt idd niet zo gezellig :) In Lelystad hebben ze er ook zo een, die denkt bij een huwelijk aan: Ja-woord, liefde tussen mensen, mogen mee-beleven, verwondering. Geef ons maar goedlachs en enthousiast :)