Ik heb het druk

Zo heb je een tijd dat je bijna elke dag wel wat te bloggen hebt, en zo gaan er weken van stilte voorbij. Nou zijn er genoeg dingen geweest waar ik wat over wilde schrijven. Zoals de huwelijksreis, het jaarlijkse uitje Sanadome met de meiden of mijn danslessen. Maar het punt is... ik heb geen idee wanneer ik dat moet doen... want... Ik heb het druk.

Dat is zo'n zin die je regelmatig ziet terugkomen. Vooral in mailtjes met mensen die je al lang niet hebt gesproken of die wat vagere kennissen zijn. "Hoe gaat het?" wordt er dan gevraagd. "Ja, druk, druk, druk. Je kent het wel." Ja, ik ken het wel. Ik ben het namelijk ook, druk. Zeg ik. En in sommige gevallen geloof ik het ook zelf. Want ik meet drukte namelijk af aan het aantal uren dat ik voor mezelf heb, dus zonder afspraken.

Kijk, soms is het natuurlijk ook echt zo dat er te weinig uur in een dag zitten. Bij mij is dat tegenwoordig vooral op het werk zo. Sinds januari heb ik een nieuwe functie waar veel meer bij komt kijken en waardoor ik veel meer te doen heb. Het is niet stressvol druk, maar mijn werkdagen duren soms wel iets langer. Nou vind ik dat helemaal niet erg. Het bevalt me prima, dus de tijd gaat vreselijk snel. Maar je avonden worden er ook iets korter door.

Verder dans ik op dinsdag en woensdag en fitness ik op zaterdagochtend, dus nog meer vrije tijd wordt dan al opgeslokt. Dus als ik dan ook nog eens een gezellige sociale afspraak heb staan, vind ik al heel snel dat ik het druk heb. Met alleen maar leuke dingen. En ik denk dat de meeste mensen dat hebben. Zelfs degenen die echt elke dag van huis weg zijn of met vrienden afspreken. Ze zijn druk met leuke dingen. Lijkt mij. Want je plant niet continue vrijwillig je vrije dagen vol met dingen die je niet leuk vind. Tuurlijk, misschien één week, misschien twee, maar meer niet.

Dus "Ik heb het druk" is eigenlijk gewoon een excuus om dingen niet te doen, of uit te stellen. Meestal tenminste. Voor mij dan. Dus ja, er zijn genoeg dingen geweest waar ik wat over wilde schrijven. Zoals de huwelijksreis, het jaarlijkse uitje Sanadome met de meiden of mijn danslessen. Maar het punt is... ik had geen idee wanneer ik dat moest doen... want... ik had er gewoon geen zin in.

1 reacties:

Anoniem zei

:-) Herkenbaar!!! De wintersport (net weer terug) kwam dan ook op het juiste moment om even bij te tanken!
We mailen morgen
x Max