De mobiele eenheid: Uit eten

Je kent ze vast wel: De mobiele eenheid. Zo'n stel dat getrouwd is met hun mobiele telefoon. Er is zelfs ooit eens een reclame van gemaakt. 2 mensen die naast elkaar zitten, maar alleen maar bezig zijn met de persoon aan de andere kant van de lijn. Wellicht zelfs dezelfde persoon als waar ze naast zitten. Halloooo, waar zijn wij nou helemaal mee bezig?! Have a break... Die reclame. Toen ze die maakten hadden ze vast geen idee dat het zo'n wijdverspreid fenomeen zou worden. Want met de mobiele telefoon als vast onderdeel van het dagelijks leven, wordt de mobiele eenheid ook steeds vaker gespot. Zo ook in een Grieks restaurant tijdens ons Amersfoortse stedentripje.

Ik ben misschien nogal ouderwets in dit soort dingen. In ieder geval één van de weinigen die geen interesse heeft in mobilas, zwarte bessen, slimme phones of interactieve appels. Maar tijdens het eten hoort er gewoon geen telefoon aan tafel te komen. Er kan natuurlijk een uitzondering zijn en als er eens een smsje of telefoontje aan tafel wordt beantwoord zal ik ook echt niet in een stuip schieten (dat doe ik namelijk zelf ook wel eens), maar je kan het overdrijven. En gezien de scene die zich gisteren ontvouwde, is de mobiele eenheid juist daar het meest bedreven in.

De hoofdrolspelers: Een man en een vrouw, middelbare leeftijd, waarschijnlijk een stelletje. Yuppies, oordelend naar hun kleding en algehele houding. Van die mensen die een full-time oppas inhuren omdat ze zelf non-stop werken. Zo stel ik me dat dan voor (en ja, ik ben me ervan bewust dat ik een overactief inbeeldingsvermogen heb). Beiden hingen ze achterover in hun stoel -ze waren al klaar met eten-, de vrouw nonchalant wereldwijs met een glas wijn spelend, twee telefoons pontificaal op tafel.

En toen kwam ik er dus achter dat met alle moderne techniek van tegenwoordig, ook de mobiele eenheid is geevolueerd. Want niet alleen werd er een geirriteerd telefoontje gepleegd naar de oppas (hoop ik, anders was ze erg onvriendelijk tegen haar dochter), ook werd er uitgebreid gekeken welke film waar en hoe laat draaide, werd de blog van een vriend hardop gelezen (hij kwam vanuit New York weer naar huis) en werden er her en der nog een aantal smsjes of e-mails verstuurd. Nee, ik was niet aan het afluisteren. Tenminste... niet lang.

Ze vertrokken voordat wij het hoofdgerecht hadden gekregen en ik kon het niet helpen om me af te vragen of ze zo hun hele etentje hebben doorgebracht. Gezellig.... uit eten.... Waar ben je dan nou helemaal mee bezig?

0 reacties: