Over klunzige konijnen


Hallo, ken je me nog? Bloempje, het eigenwijze konijn van Noortje en Pat? Ja, dat dacht ik al, ik ben tenslotte moeilijk te vergeten als je eenmaal kennis met me gemaakt heb. Onvergetelijk, dat ben ik.

Klunzig ook, vinden mijn baasjes. Dat vind ik weer wat overtrokken. Ik had alleen laatst een klein ongelukje. Gewoon een misrekeningetje.  Ik ga niet vertellen wat ik gedaan heb. Het was namelijk -dat moet ik toegeven- niet heel erg slim. Mijn baasjes hebben het gelukkig niet zien gebeuren. Moet je nagaan! Ze zouden me er zo vreselijk mee gepest hebben. Ze hebben nu alleen het resultaat gezien van mijn misstapje en nu al blijven ze me een kneusje noemen.

Maar het deed wel pijn, kan ik je vertellen. Ik had net een hele middag buiten in de tuin mogen rennen, heerlijk in het zonnetje, toen het gebeurde. Mijn hele bovenlipje opengeschaafd en mijn ondertandjes afgebroken. Pijn dat het deed! Ik kon er niet van eten of drinken. De baasjes schrokken wel toen ze me zo zagen. En dan gaan ze je verwennen he, kleingesneden wortels en stukjes brood, alles om me maar beter te laten voelen. Heel lief hoor, maar het werkte voor geen meter. Ja, ik voelde me echt heel zielig.

Blijkbaar zag ik er ook zo uit, want de volgende dag werd ik naar die vreselijke vent gesleept. "De dierendokter" noemden ze hem. Nou, ik vond het een ***! Eerst trek hij mijn resterende ondertandje eruit, daarna trok bij mijn bekje open om de rest te bekijken en dan prik hij ook nog een spuit achter mijn oortjes! En tot overmaat van ramp geeft hij de baasjes ook nog een of andere vieze prut mee die ze me elke dag 2 keer moesten geven. Tegen pijn en ontstekingen ofzo. Nou, het smaakte supersmerig! Alhoewel ik moet toegeven dat ik daarna wel weer kon eten.

Nu voel ik me wel weer goed. Het was even wennen, knagen zonder voortand, maar nu ben ik er wel erg bedreven in. En ach, hij groeit toch weer aan, dus over een tijdje ben ik weer net zo mooi als anders!

Toedeledokie!

0 reacties: